Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Är min motor förstörda på grund av socker i gasen?

Det är ett vanligt hört anekdot som ett enkelt sätt att exakt dyra hämnd på en fiende är att sätta socker i bensintanken på sin bil. Det förutsätts sockret kommer smälta i bensinen, förvandla det till en klibbig, unburnable röra som i slutändan förstör bilens bränslesystem och motor. Det visar sig att detta är en urban myt. Att sätta socker i bensintanken kan lätt påverka fordonets drift, men det är osannolikt att göra varaktiga eller större skador. Sugars Reaktion med bensin

I verkligheten, inte lösa socker inte på bensin som den gör i vatten. När hälls i bränsletanken, kommer socker sjunka till botten och förblir fast. Om den plockas upp av bränslepumpen, är det fångas av bilens bränslefiltret, som är utformad för att hålla partiklar från att nå bränslespridare eller förgasare där de kan göra skada. Addera skador från Sockrade Bensin

Vanligtvis är det värsta en handfull socker i en bensintank kommer att göra täppa bränslefiltret - en tidskrävande reparationer på vissa fordon, men knappast en dyr eller oskadliggörande en. Om tillräckligt med socker hälls i, kan själva tanken måste tas bort och rengöras med en mekaniker. Den värsta effekten av en urvattnad bensintank det att det kan göra att bilen stanna och vara svår att starta tills sockret städas ut.
Mythbusters

TV-show "Mythbusters" sätta denna teori på prov under 2004 genom att hälla socker i en bils bränsletank och låta den gå. Seriens testare rapporterade att bilen inte var skadad, och i själva verket sprang ännu bättre efter att tanken var sockrad! Detta betyder inte att socker kan anses vara en prestation additiv, förstås.
Andra Fuel Tank Föroreningar

Andra fasta föroreningar, som sand, reagerar på samma sätt i bensin. Sand är mindre sannolikt att komma in i bränslefiltret eftersom den är tyngre än socker och sjunker till botten av tanken. En gastank med sand i den kommer att behöva tas bort och rengöras, men ytterligare skador är osannolik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74678.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.