Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar bensintanken på en motorcykel

Motorcykel gastankar är mycket lika tankar bil gas, men lättare att komma åt. Reparera en bensintank som behöver göras försiktigt, på grund av de faror som är förknippade med en sådan brandfarlig vätska. Efter reparationer, efterbehandling jobbet helt kommer att kräva mindre kosmetiska arbete. Saker du behöver
Ström Sander
kick-grit sandpapper
Medium-grit sandpapper (tillval) katalog Bondo eller glasfiber tätningsmedel
Plastskrapa
Primer
Paint
Sprayfärg pistol
Visa fler instruktioner
1

bort bensintanken. Du måste ta bort ventilerna och se till att tanken är helt tom. Se till att locket inte har sprickor i det. Titta runt tanken för att se om du kan hitta skador.
2

Fyll tanken med vatten. Se upp för vatten droppande att lokalisera eventuella läckor som kan finnas. Du kan också kontrollera tätheten genom att fylla tanken med tryckluft. Sätt tillbaka locket och kontrollera att den inte som kan fly. Addera 3

Sand hålet eller sprickan runt läckan. Sand området kring läckor med en effekt slipmaskin med hög-slippapper. När slät, tillämpa Bondo eller glasfiber tätningsmedel. Låt tätningsmedlet torka helt och sedan sand tills slät.
4

Rengör eventuella bucklor eller repor i din bensintank. Sand ner dem tills nästan helt slät. Rengör med tvål och vatten. Använd tillräckligt med tätningsmedel, eller Bondo, att fylla i spricka eller buckla. Använd en plast skrapa för att släta ut den lämnar en liten tätningsmedel över kanterna av sprickan eller buckla. Låt torka helt och testa för läckor.
5

Sand tätningsmedlet med en effekt slipmaskin. Du kommer att vilja slipa tills du har den form och jämnhet du vill. Du kanske vill hand-sand det med ett fint slippapper.
6

Sprayfärg grundfärg på något område som har tätningsmedel på den. Låt primern torka och måla flera lager. Återigen, måla flera lager och torka ordentligt mellan strykningarna.
7

Byt bensintanken. Kontrollera att alla ventiler är på plats. Alla tätningsmedel, primer och färg ska torka innan du placerar gas i tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71783.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.