Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Information om Camper Running Lights för en '67 Camper

Gnistor ledningar och flimrande ljus är inte vad du vill se på din nästa campingsemester. Innan du lämnar, kan det vara dags för en säkerhetskontroll och reparation av din vintage sommarlägret elsystem. Genom att förstå hur det rinnande ljus fungerar, kan du reparera eller uppdatera den med ease.Age, värme och vibrationer orsakar ledningar isolering att hårdna och spricka. Skyddshylsor försämras och låta kablarna till skava på pass-genomföringar. Även gnagare kan ta sin tribut på läckra tråd insulation.In en åldrande husbil finns det flera saker att tänka på när man beslutar vad man ska göra åt opålitliga och osäkra varselljus. Inga Standarder
Style värt att spara.

Vintage Camper ledningar varierade mycket i design, kvalitet, och byggnormer. Även trådtjocklek, och färgkoder var olika från märke till märke.

Den vanligaste kontakten mellan bilen och släpvagnen var fyra-vägs typ. Många märken hade kabelanslutningar vridna helt enkelt ihop och bara lindade med eltejp.
Färgkodning
Färgkodning trådar gör det enklare reparationer.

Om du har ett original diagram fabriken ledningar, måste du färgkod en av dina egna.

att kolla där trådarna går, behöver du en alligator trådklämman jumper och en ohmmeter.

Koppla vagnen till bilen kontakt och jord en av trådarna. Anslut ohmmeter mellan tråden och marken för varje ljus. Om nålen går till noll, matar den tråd som ljuset.

Använder färgpennor för att rita en egen kopplingsschema för just din husbil.
Typiska 1967 Färgkoder

Tillverkarna inte följa en standardiserad kod kabelfärg 1967. Här är en lista över vanliga färgkoder: Röd - Vänster TurnBrown - Höger TurnGreen - Tail och ClearanceBlack - Dome LightIf utrustad med bromsar: Vit - var Brake GroundBlue --- Broms PowerThe DRAGKROK används som jordningskontakten . Addera vanligt problem

Den viktigaste tråd i ett 12-volts system, och den mest försummade, är jordanslutningen. Om denna krets är dåligt, alla möjliga konstiga problem uppstår.

Till exempel, om ett av bromsljusen har en dålig jord, kommer den att försöka och jorda sig genom den motsatta ljus. Följaktligen kommer ett ljus att vara ljusa och den andra kommer att vara mycket svagt. Många lampor fungerar inte med en dålig mark. Ljus uttag som använder endast en tråd och förlita sig på fästskruven för marken är ökända för att missa detta sätt.

Aluminium sidospår på campare appliceras som bältros och inte göra för en mycket tillförlitlig jordanslutning. Kontrollera alla jordkablar för korrosion där de ansluter till ramen eller lätta sockets.
Systemuppgradering

att göra din vintage sommarlägret lampor tillförlitliga, måste du reparera eller byt ut felaktiga komponenter och föra den elektriska system upp till modern standard.

Även om du inte behöver de extra sladdar, byta ut gamla fyrvägs kontakt med en ny RV-stil, sju-vägs plugg. Detta är den mest populära kontaktdonet;. Den kommer att ge dig kompatibilitet med de flesta bogsera fordon, samt möjlighet att lägga ledningar bör du behöver dem senare
p Om du är åter flås husbilen, byt alla kablar som är i väggarna med nya 14-gauge tråd med den moderna färgkod.

Installera goda jordledare är viktigt för en problemfri fritt system. Använd den nya kontakten för att installera en 10-gauge vit tråd för marken.

Installera en korsning blocket att ansluta alla jordkablar tillsammans. Ground ramen för husbil och köra en separat tråd för varje aluminium panel som har lampor installeras i det.

Ändra husbil lyser från en-wire typ två-tråd och kära, eller åtminstone ansluta dem med en gemensam jordkabel. Den husbil aluminium hud är inte en tillförlitlig jordledare.

Du kan använda den 10-gauge vita ledningen till jord elbromsarna samt sommarlägret lampor.
P Om du installerar ett batteri i din husbil, kan du köra en 10-gauge svart tråd i sju-polig kontakt för att ladda den medan på vägen.

Använd standard färgkod för alla ledningar i din husbil. Det kommer att göra det lättare att diagnostisera eventuella framtida problem
Modern Color Code

Wire din husbil med denna standard färgkod:

Vit -. -Ground wire.Blue-- Ström till trailer brakes.Brown-- Tail och kör lights.Black-- 12-volts batteri power.Yellow-- Sväng vänster och broms lights.Green-- Höger sväng och broms light.Purple--. backljus eller extra

Vintage campare kan ta dig tillbaka till minnen av gårdagens. Med lite omsorg och elektriska förbättringar de kan säkert lysa upp din väg att göra morgondagens minnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72236.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.