Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en ljus oljetrycket i en Toyota Camry

Oljetrycksbrytaren på motorn för din Toyota Camry upptäcker oljetrycket i motorblocket och omvandlar den till milliampere. Informationen sänds sedan till motorns dator och vidare till skalan på instrumentbrädan. Om trycket är för låg, kan datorn stängas av tändningen ner, orsakar Motorn stannar. Om brytaren misslyckas, kan det sända felaktig information till datorn, vilket gör det omöjligt att veta om trycket är tillräckligt för att korrekt smörja motorn. Saker du behöver
Wrench in
Ny oljetrycksbrytaren
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Toyota Camry och koppla den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Ställ in kabeln åt sidan så att det inte kan röra batterikablarna.
2

Lokalisera oljetrycksbrytaren på baksidan av motorn, precis under ventilkåpan på sidan av motorblocket. Switchen är en rund metallbit som gängorna i blocket med en plast-kontakten på toppen av det.
3

Lossa elkontakten från toppen av omkopplaren genom att trycka in låsningen fliken, därefter separera kontakten från toppen av växeln. Lägg den kontakten åt sidan.
4

Ta växeln genom att vrida den moturs med en skiftnyckel och kassera den. Trä en ny switch i hålet på blocket och dra åt med en skiftnyckel tills det är ordentligt. Skjut den elektriska kontakten på brytaren, se till att det låser på plats.
5

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera att mätaren på instrumentbrädan nu fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72476.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.