Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar kamremmen på en 1989 Mazda Pickup modell 2200

Mazda B-serien är en linje av pickup lastbilar som Mazda Motor Corporation har tillverkat sedan 1961. Siffran i modellnamnet indikerar förskjutningen av motorn, så B2200 har en 2,2-liters motor. Denna motor har en enda överliggande kamaxel, och använder en kuggrem att samordna öppning och stängning av de flaskventiler. Bytet av kamrem på en 1989 Mazda B2200 är en del av dess rutinunderhåll schema. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Broms Tänger Sida 2 T-skiftnycklar
Torque wench
Visa fler instruktioner
1

bort kabeln från den negativa batteripolen med en hylsnyckel och lossa de medföljande remmar. Koppla skydden för kamremmen.
2

Vrid vevaxeln medurs för att rikta in märket A på kamaxelns remskiva med tidpunkten markeringen på kamaxeln bostäder. Lossa bultarna för vevaxelns remskiva med en hylsnyckel och ta bort remskivan från vevaxeln.
3

Lossa fjädern till kamremmen spännaren med ett par broms tänger. Koppla monteringsbulten från kamremmen spännaren med en hylsnyckel och ta bort spännaren. Koppla kamremmen från sina remskivor.
4

Placera en T-nyckel på en av de bostäder bultar för kamaxelns remskiva. Placera en annan T-nyckel på monteringsbulten för remskivan och lossa fästskruven. Ta bort kamaxelns remskiva från kamaxeln.
5

Installera den nya kamremmen och rikta inställningsmärkena på kamaxelns remskiva vid behov. Se till att kamremmen ingriper tänderna på dreven på kamaxeln, vevaxeln och bältessträckare.
6

Montera bulten till remspännaren och dra åt för hand. Installera spännaren våren, och lossa låsbulten för remspännaren med en hylsnyckel.
7

Vrid vevaxeln medurs två varv och rikta inställningsmärkena. Dra åt låsbulten på kamremmen till mellan 28 och 38 £ ft. med en momentnyckel. Vrid spännaren kamremmen att justera spänningen på transmissionsremmen. Kamremmen ska böjas med ca 12mm när du applicerar en kraft av 22 pund. till den längsta span kamremmen.
8

Byt omslagen för kamremmen med en hylsnyckel och tillbehöret drivremmar. Anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74992.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.