Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är hypoiddrev Oil?

Om du arbetar med motorcyklar eller utföra dina egna ändringar transmissionsolja, kommer du har införts för att växellådsoljan och specifikt hypoidolja någon gång i ditt mekanisk inlärning. Som sagt, de flesta människor har ingen aning om vad hypoidolja är, än mindre vad det används för. Vad Hypoid?

Termen "hypoid" har mer att göra med byggandet av motor redskap än vad det gör med olja. Tidig fordonsteknik inblandade kugghjul som ingriper med varandra rakt på. När du tänker på redskap, är denna platta ansikte mot ansikte kuggarna tillvägagångssätt vad vi lärde oss som barn i teckningarna och bilder marknadsföring av stora maskiner. Men, tänkte bildesign snart ut detta redskap tillvägagångssätt var ineffektiv och dessutom mycket högt när man kör. Således var "hypoid" designen uppfanns som i princip har två växlar formade som julgranar mesh med varandra i 90 graders vinkel eller similar.The hypoid tillvägagångssätt minskas växel-ingripande buller och det ges större vridmoment trycket för en starkare enhet. Designen var så lyckat varje bil och bil idag använder det som en vanlig överföring design. På grund av det högre trycket på redskap som följd, har den smörjning som behövs för att inkludera ingredienser för att ge mer skydd för växlarna. Denna speciella växellådsolja är utformad för att inte dekonstruera under högre tryck.
Växellådsolja i General

Växellåda olja eller vätska användas i alla typer av fordon. Det ger smörjning i transmissioner, hjul differentialer axel och andra delar av maskiner. Viskositeten nivån på växellådsolja är mycket högre än normalt motorolja att se till att växlarna inte slipa mot varandra. Med tiden, om inte rengöras och spolas, kan gammal växellådsolja vända sig till slam och kommer att sakta ner växel spinn, vilket minskar motorns prestanda. Det är därför transmissionsolja förändring rekommenderas regelbundet tillsammans med motorolja förändringar.
Hypoidolja Skillnader

Särskilt för manuell växellåda och liknande konstruktioner, hypoid växellådsolja är det rekommenderade smörjmedlet. Det är en växellådsolja, precis som andra, men ingredienserna är annorlunda. Denna typ av växellådsolja blandas med tillsatser för att öka sin motståndskraft mot nedbrytning under hög temperatur och mekaniskt tryck som produceras av hypoiddrev växellådor. Sparar dollar och prestanda

regelbunden skötsel > Som med alla motor vätskor och olja, regelbundet underhåll och byte kan förlänga livet på ett fordon och dess prestanda. Den mest uppenbara fördelen är smörjning, väl-smorda delar har mindre sannolikhet för flisning, bryta eller slipning mot varandra under tryck. En annan funktion i olja är att den fångar bitar av smuts, metalliska spån från motordelar och andra sediment. Flushing detta ut olja vätska regelbundet gör sig av med allt detta material och utbyte på den med friskt, nytt smörjmedel. Inte ändra vätskorna kommer låta detta sediment bygga upp, som sedan fastnar i växlarna och orsakar breakdowns.Some experter rekommenderar att använda syntetisk växellåda vätska över naturliga petroleumbaserade produkter. Syntetiska vätskor varar längre och därmed få krediteras med mer prestanda. Men om du tänker på spolning aspekten, då båda oljorna ndras samtidigt, så nyttan är diskretionär till ägaren.
Slutsats

Hypoid växellådor är ett framsteg i motorns utformning och effektivitet, men de kräver särskild smörjning för att fungera korrekt. Denna tillsats-blandad vätska, hypoidolja, är en standard för överföring och kommer att fortsätta att vara tills utväxling designen ändras till något mer avancerat. Både motorcyklar och bilar använder hypoidolja, men med tanke på att motorcyklar använder mer av en rak-på utväxling design, bilar är de dominerande användarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71554.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.