Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man läser felkoder på en 1994 Toyota 4-Runner

Du kan läsa felkoder på din '94 Toyota 4-Runner från ditt hem garage med hjälp av en datoriserad handhållen enhet som kallas en OBD Scan Tool. Detta verktyg kan köpas från din lokala bildelar återförsäljare. Den 4-Runner levereras som standard med en on-board diagnostik dator (OBD) som tar emot och lagrar felkoder som skickas till den från sensorer placerade över hela fordonet. Dessa sensorer övervakar alla funktioner i fordonet. När dessa koder har upptäcks, tänds OBD dator en tjänst eller varningslampa på instrumentpanelen. Du kan läsa koderna själv så att du kan sätta fingret på exakt vilka reparationer som behöver göras. Saker du behöver
OBD Scan Tool Review Startnyckel
OBD Scan Tool häfte
Visa fler instruktioner
1

Hitta porten OBD tillgång precis till vänster om säkringen luckan på förarsidan instrumentbräda. Anslut felsökningsverktyg i denna port, men inte tvinga den i. Om du tvingar det kan stiften böjas.
2

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge , men inte starta motorn. Detta kommer att driva på de flesta OBD verktyg. Observera att sökverktygen varierar beroende på tillverkare. Kontrollera din Scan Tool handbok för exakta instruktioner.
3

Vänta tills skanningen verktyg för att visa "OK." Stäng av fordonet.
4

Tryck på "Menu"-tangenten på ditt felsökningsverktyg och bläddra igenom menyn med piltangenterna. Leta efter "Lagrad koder" alternativet. Välj det här alternativet. Vänta medan Scan verktyget visar de numeriska felkoder. Vissa sökverktygen visas även diagnosen på skärmen, medan andra kräver att du ser upp koderna i häftet som medföljde felsökningsverktyg.
5

Koppla ur felsökningsverktyg och få din bil reparerad av en kvalificerad mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73264.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.