Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur stänga av ljuset Traction Control i en 2001 Jaguar 4,0

En belyst antispinnsystem ljus i en 2001 Jaguar 4,0 är en indikation på att ABS datorn upptäcker ett problem med antisladdsystem eller låsningsfria bromssystem. Detta skulle kunna utgöra ett aktuellt problem eller ett tidigare problem som ännu inte rensas från ABS datorns minne. En belyst antispinnsystem Ljuset förblir på tills ABS datorns minne raderas och återställs. För att rensa datorns minne och stänga av ljuset antispinn, måste en anslutning upprättas mellan ABS dator och en bil felsökningsverktyg. När en anslutning har upprättats, kan minnet tömmas och ljuset släcks automatiskt. Saker du behöver
Automotive Scan Tool Review Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "OFF"-läge för för att stänga av motorn.
2

Lokalisera Jaguars diagnostiska kommunikationsgränssnitt port, eller DCIP. Den DCIP monteras bara av sidan, under instrumentbrädan, under ratten. Hamnen har 16 anslutningsstift och är den manliga änden som ansluts till den kvinnliga slutet av genomsökningen verktyget.
3

Anslut den kvinnliga slutet av genomsökningen verktyget till den manliga DCIP och vrid tändningsnyckeln till "ON" läget, sedan strömmen på Scan Tool.
4

Ange märke, modell och årsmodell på din bil när du uppmanas av felsökningsverktyg. Sök i menyerna med hjälp av navigeringsknapparna på Scan verktyget och ange ABS datorn menyn. Välj alternativet för att läsa felkoder från ABS datorns minne. Skriv ned de felkoder som visas på skärmen. Dessa alfanumeriska koder har ett mycket högt diagnostiskt värde och kan förklara varför koden utlöstes, bör ljuset åter tändas när koderna raderas.
5

Välj alternativet för att rensa koderna från datorns minne. När minnet är klart, kommer skanningen verktyget ange detta på huvudskärmen. Koppla bort verktyget och starta Jaguars motorn. Bekräfta att antispinnsystemet ljuset är nu avstängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75834.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.