Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man kan stoppa kylvätska läcker

Läckage är i en bils kylsystem kan få farliga konsekvenser för en bil och kan lämna dig strandsatta. I de flesta fall läckor kan visuellt diagnostiseras genom att öppna huven på bilen och visuellt inspektera bilens slangar och kylsystem. Om du har tur kommer det att vara möjligt att göra en snabb och tillfällig fix som gör att du kan få din bil till mekaniker för en professionell reparation jobb. Det viktigaste att komma ihåg är att inte köra bil när kylvätskenivån är farligt låg. Saker du behöver
Rags
Silvertejp
Epoxi eller plast svetsmaterial
Radiator tätningsmedel
Skruvmejslar
Skiftnycklar
Visa fler instruktioner

1

Inspektera kylvätskenivån regelbundet. De mest uppenbara tecken på en kylvätska läcka är låga nivåer av kylmedel i kylvätskebehållaren. Andra tecken är färgade pölar under bilen, och luktar bränt när kylmediet droppar på en varm motor. Det värsta scenariot är vit rök ur avgassystemet. Detta tyder på att du har ett problem topplockspackning.
2

Undersök alla slangar på kylaren och kylvätskebehållaren. Om slangen har ett hål storlek läcka är det ibland möjligt att se kylmediet droppar från slangen. Andra tecken på dåliga slangar ingår blåsor och utbuktningar, mjuka fläckar, härdning och sprickor. Gör en snabb fix genom att rengöra slangen med en trasa och inslagning det skadade området tätt med silvertejp. Detta är bara en temporär fix. Byt ut alla skadade slangar med nya slangar.
3

Kontrollera kylvätskebehållaren för sprickor och hål. Kylvätska reservoarer är gjorda av plast och kan lätt knäckt. Om kylvätskebehållaren har en spricka låta bilen svalna. Avlägsna behållaren. Tvätta och rengör det. Patch sprickan med en plast svetsmaterial eller epoxi. Låt patchning materialet torka och byta kylvätskebehållaren.
4

Inspektera radiator för tecken på kylvätska läcker. Kylaren i sig är benägna att skada från stenar och väg skräp och från allmän åldrande. Pinhole stora läckor i kylaren kan tillfälligt repareras med en radiator tätningsmedel produkt såsom alun-A-Seal eller Bars Leak. Dessa produkter och liknande produkter finns på bildelar butiker. Låt motorn svalna. Ta bort kylarlocket och tömma innehållet i tätningsmedlet in i kylaren. Kör motorn i femton till tjugo minuter. Radiator tätningsmedel fungerar bra för pinhole stora läckor och mindre hål också, men detta är en temporär fix. Ta hand till mekaniker och ha radiatorn professionellt repareras.
5

Ta en närmare titt på vattenpumpen. Packningen och O-tätning på vattenpumpen är en annan möjlig källa till kylvätskeläckage. Leta efter tecken på missfärgning och flytande kylmedel på utsidan av vattenpumpen. Byt vattenpumpen om det är källan till problemet.
6

Ta bilen till mekaniker om du inte kan diagnostisera problemet. Om kylvätskebehållaren kontinuerligt läser på en låg nivå, och du kan inte hitta källan till problemet, då det finns en intern läcka någonstans i kylsystemet som kräver professionell uppmärksamhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72947.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.