Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Råd om hur du ändrar en Sidobackspeglar på en Dodge Minibuss

Till skillnad från många fordon, sysselsätter Dodge minivan serien yttre fästskruvar stället för invändiga sådana som håller fast sidan backspegeln på dörrkarmen. På grund av detta behöver det inre dörrpanelen inte tas bort för att förändra spegeln. Men det finns andra komponenter som måste tas bort. Spegel borttagning

Dodge Caravan och Dodge Grand Caravan använder lite olika rutiner för att ta bort sidan backspegeln. Även om båda är kvar i dörrkarmen från utsidan och båda kräver knäppa loss listen för att komma åt fästskruvarna, är Caravan skruvarna ofta placerad under en nedre luckan under spegeln. The Grand Caravan kräver avlägsnande av en fullständig yttre skal och kan också kräva användning av en Torx skruvmejsel för att ta bort skruvarna.

Båda omslagen är fästa vid sidan backspegeln bostäder med snap-in klämmorna . Var försiktig när du bända bort dem i fall du behöver för att återanvända dem. En kall dag äventyrar den exponerade plast och äventyra hållbarheten av plastlock.

När skydden tas bort, manipulera spegelns position för hand för att komma åt skruvarna. När skruvarna är borttagna, kan spegeln för att vila på dörrkarmen, men vara noga med att inte repa lacken på dörren.

Nästa, måste du flytta till det inre av Dodge minivan. Formstycket täcker A-stolpen måste avlägsnas för att komma åt kablaget ansluten till spegeln. Detta verk, ungefär som den yttre trim, är ansluten till A-stolpen ram använder snap-in klämmorna. Bänd den försiktigt från sidan av det inre av vindrutan för att exponera pluggen kabelstammen. På Grand Husvagnar är knäppa loss högtalaren skydd som krävs för att komma åt selen kontakten.

Nå under högtalaren lock eller åtkomst selen anslutningen under A-frame pelare gjutning är allt du har kvar att ta bort spegeln från minibuss och sedan mata tråden genom öppningen.
Ominstallation

att byta spegeln, se till att inspektera det först för gummi-packningen monterad passytan av spegeln till dörrkarmen. Om ersättande spegeln inte levereras med en, ta bort den gamla från den ursprungliga spegeln och installerar den på nytt innan du sätter tillbaka det.

Feed kablaget genom hålet öppning av dörrkarmen och sedan vända avlägsnande proceduren att installera spegeln.

Före påförande av A-stolpen gjutning och när spegeln är ansluten tillbaka in i kabelstammen utlopp, är det en bra idé att testa spegel för effektbehovet genom att slå på tändningen nyckeln till den extra läget och se till att den fungerar ordentligt innan tätning av A-stolpen gjutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71570.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.