Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett CV Axel

Tanken med front-wheel-drive trans-axel introducerades i början av nittonhundratalet. Många av de ursprungliga mönster var inte praktiskt och misslyckades på grund av komplexa tillverkningsprocesser och frågor tillförlitlighet. År 1929 införde Birmingham Small Arms Company en front-wheel-drive trans-axelkonstruktionen där fordonets motor monterades tvärgående eller i sidled, i facket. Denna design resulterade i den första framgångsrika produktionen av en konsument baserad, framhjulsdriven bil. Idag är de flesta tillverkade bilar tillverkas med en framhjulsdriven trans-axel. Installera ett CV axel kan utföras med vanliga verktyg och måttlig bilreparationer kunskap. Saker du behöver
Jack
två pallbockar
Momentnyckel
uttag
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa kabeln från bilens batteri.
2

Höja fordonets front från marken med hjälp av en domkraft.
3

Place pallbockar enligt framramen stöd på varje sida, och sänk bilen på pallbockar. Se till att fordonet är säkert stött och ta bort domkraften.
4

Lokalisera CV axeln ingången på höger sida av transmissionen.
5

Skjut slutet av CV axeln i transmissionen för hand tills de inre CV stången klickar på plats inne i transmissionen. Se till att inte skada sidoförseglingarna på transmissionen under denna process.
6

Montera det inre lagret fästskruvar med momentnyckel och hylsa och dra åt bultarna till tillverkarens rekommenderade vridmoment nivå.

7

Dra ut den högra montering sidostödsfjädring för hand och sätt den yttre CV axeln i navet församling. Släpp höger montering sidostödsfjädring.
8

in kulledstappen i styrspindeln. Montera kulleden bulten och muttern och dra åt med momentnyckel och uttag till tillverkarens rekommenderade vridmoment nivå.
9

Montera brickan axelmuttern och axelmuttern. Dra åt axelmuttern med momentnyckel och uttag till tillverkarens rekommenderade vridmoment nivå.
10

in en ny saxpinne genom axeln. Böj ändarna av sprinten runt axeln med vass tång
11

Montera hjulet montering och hjulmuttrar klack. Dra åt muttrarna med momentnyckel och uttag till tillverkarens rekommenderade vridmoment nivå.
12

Höja fordonets front av av domkraften med domkraften. Avlägsna domkraften, sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
13

Anslut den negativa kabeln till fordonets batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75469.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.