Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här startar Cold Car Battery

kyliga vädret kan utlösa förödelse på en bils batteri. Kalla temperaturer bromsa den kemiska reaktionen i bilens batteri, vilket minskar dess effekt. Men det finns några knep du kan använda för att inte bara starta en kall bil batteri, men för att förhindra den från att förlora sin laddning igen i bittert kalla temperaturer. Du kanske behöver någon att hjälpa dig med en skjuts - du behöver sin bil, i alla fall. Saker du behöver
Bakpulver
Destillerat mjukt vatten
Trickle laddare
Golv värmare
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Rengör batteriet att korrigera långsam resistensutveckling kemisk reaktion. Tvätta batteriets fallet med bakpulver och destillerat, mjukt vatten för att avlägsna korrosion. Korrosion och smuts kan tömma batteriet genom att leda ström från den positiva till den negativa terminalen eller till chassit.
2

Placera en värmare 2 till 3 meter från batteriet för att värma upp det. Låt batteriet värmas i 15 till 30 minuter innan du försöker starta bilen.
3

Bifoga en underhållsladdare för att värma och ladda batteriet samtidigt. Ställ in laddaren till den spänning och strömstyrka lämplig för ditt batteri, som ska anges på laddaren. Anslut den svarta klämman till batteriets minuspol och den röda klämman till pluspolen, anslut sedan laddaren till en elektrisk källa. Ladda tills batteriet är fullt eller rännil stängs av automatiskt.
4

Charge ett kallt, tomt batteri med startkablar anslutna till batteriet i ett fordon som är i drift. Anslut en röd kabel klämma till den positiva polen och en svart klämma till den negativa polen, anslut sedan den andra uppsättningen av kablar till den operativa batteriet. Kör det andra fordonet i fem minuter, sedan starta bilen. Om den startar, stänger inte av den direkt - köra runt i en halvtimme så att batteriet laddas upp mer. Om det inte startar, får ett nytt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72240.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.