Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Ford Diesel Insprutare

Dieselmotorer vunnit popularitet med den allmänna fordonsindustrin konsumenten på 1970-talet under olja och bensin brist. Bensinpriser och tillgänglighet skjutit i höjden, vilket skapar en nödvändighet för alternativa bränslen och transportsätt. Dieselbränsle, en biprodukt av tillverkning bensin, erbjuder generellt konsumenterna mer motoreffekt och bättre mil-till-gallon förhållande. Motorer som bränna diesel inte använder bensin-pluggar i förbränningsprocessen som sina bensin-bränning kusiner, därför skapar mer utsläpp. Byta spridare kan utföras med vanliga verktyg och måttlig fordons-reparation kunskap. Saker du behöver
Rena trasor eller handdukar butik
Eldningsolja
Socket skiftnyckel och uttag
Flare-skiftnyckel
Silvertejp
Liten kartong
smörjfett
djup och uttag
Visa fler instruktioner
Injector Borttagning
1 Typisk bilbatteriet placering är i motorrummet

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2

Torka utsidan av varje injektor och det omgivande området med en ren trasa och eldningsolja för att avlägsna smuts och skräp.
3

Leta bränslet -line kvarhållande klämmor. Det finns fyra bränsle-line kvarhållande klämmor som sitter på toppen av insugningsröret, håller tre bränsleinsprutningspumpar rader vardera.
4 Hylsnyckel och uttag

Ta bort de två skruvarna som håller fast klämman med en sockel skiftnyckel och uttag, vrida moturs bultarna. Dra klämman bort av bränsle-injektion linjer för hand. Upprepa på de återstående tre klämmor.
5

Lossa bränsle-injektion linjer och bränsle läcka-off tees från varje injektor med en flare-skiftnyckel. Placera bränsleinsprutningspumpar linjer och tees från spridarna. Placera en liten bit silvertejp på den öppna änden av varje injektor för att förhindra att smuts kommer in i injektorn om spridarna ska återinstalleras.
6

Tillverka en injektor innehavare av en liten kartong genom stansning åtta hål i toppen av lådan. Den fabricerade injektorhållaren ska användas så att en injektor går tillbaka till samma injektor hålet när du installerar samma spridare.
7

bort injektorn från injektorn hålet med hjälp av en hylsnyckel och djup- väl uttaget och vända injektorn moturs. Dra injektormodulen och koppar bricka uppåt för hand och plats i papp hållaren. Upprepa detta steg för de sju återstående injektorer. Addera Injector Installation
8

Placera en liten klick fett på injektorn spetsen.
9

Installera koppar bricka över injektorn spetsen.
10 Typisk momentnyckel och uttag förlängning

Placera injektorn inne injektorn hålet och dra åt med momentnyckel och djup och sockeln genom att vrida medurs till tillverkaren specificerad åtdragningsmoment. Upprepa detta steg för de sju återstående injektorer.
11

Installera bränsleinsprutning linje på injektorn och drag åt med en flare-skiftnyckel genom att vrida medurs tills ordentligt. Upprepa detta steg för de sju återstående injektorer.
12

Anslut läckan-off tee montering till varje injektion linje.
13

Installera bränsleinsprutningspumpar klämmor line hållare.
14

Anslut den negativa batterikabeln till fordonets batteri.
15

Starta bilen och kontrollera spridarna och ledningarna är täta.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72320.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.