Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Glödstift på en Jeep Liberty CRD

Byta glödstift i Jeep Liberty 2,8-liters dieselmotorn liknar byta tändstift förutom det finns ingen bränning för att oroa sig för. Glödstiften tråden i topplocket precis under insugningsröret på din frihet och har en enda tråd ansluten till toppen, som ger sju volt till kontakten. Pluggen värmer upp cylindrarna på din dieselmotor för att möjliggöra snabbare start-ups när motorn är kall. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din frihet och lokalisera den negativa batterikabeln på toppen av batteriet. Batteriet sitter på förarsidan av motorrummet, precis bakom chaufför-side pannlampan. Lossa spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet, isolera den från terminalerna medan du arbetar.
2

Leta glödstiftet i fråga på sidan av topplocket. Cylinderhuvudet är överst i motorns montering, rinnande framifrån och bakåt längs motorblocket. Fatta tråden på toppen av glödstiftet vid start och dra den rakt ut från kontakten. Lägga kabeln åt sidan. Addera 3

Placera en hylsa över glödstiftet, bifoga en spärr, och vrida kontakten moturs. Dra ut kontakten ur cylindern och kasta det.
4

försiktigt in den nya glödstift i topplocket. Dra glödstiftet till 110 tum-pounds med en momentnyckel. Snäpp kontaktdonet kabelstammen på toppen av glödstiftet. Upprepa processen för de återstående glödstiften tills du har ersatt alla som är defekta.
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel, vilket gör att den är säker. Dra inte åt det eller du kan skada kabeln änden eller terminal. Stäng huven på din Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73262.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.