Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Farorna med vertikala dörrar

Vertikala bildörrar är mycket futuristiska och flashiga. Många människor använder de vertikala dörrarna för att förbättra utseendet på sina bilar. Vissa människor använder också dörrarna för att spara utrymme och för att ge dem möjlighet att parkera i mindre utrymmen. Det finns dock några dolda faror för vertikala dörrar som inte är närvarande i en vanlig bildörr. Funktion

Vertikala bildörrar är utformade så att bildörrarna öppna utan side rörelse som vanliga dörrar använder. De ger också en enklare tillgång till en bil som är i en snävare plats. Det kan också vara skönt att stänga dörren utan att behöva skjuta eller slå igen dörren. De vertikala dörrarna är på dörrautomatik segelflygplan som att dörrarna öppna och stänga på egen hand.
Funktioner

En vertikal dörr ofta görs med hjälp av den ursprungliga bilen dörr. Kit säljs i många butiker auto utbudet och i online bil butiker som möjliggör omvandling av en vanlig dörr. Luckans gångjärn byts mot de vertikala gångjärn. Dörrarna kan även ersättas med helt olika dörrar också. Vissa bildörrar kommer inte konverterar från sidodörrarna på vertikala dörrar, så det är nödvändigt att köpa nya dörrar för att göra övergången till vertikala dörrar.
Typer

Det finns två huvudsakliga typer av vertikala dörrar. Det finns vertikala dörrar som svänger upp runt från sidan, och det finns också vertikala dörrar som öppnas rakt upp och ner som flaxande vingar. Vissa bilmodeller är bättre lämpade för en typ av vertikal dörr över en annan. I allmänhet är de sidoöppning dörrarna är de mest populära. Detta beror på den platsbesparande att det ger, liksom den enkla installationen.
Överväganden

Innan beslut fattas om att få vertikala bildörrar, är det viktigt att överväga värdet på bilen. Om bilen någonsin kommer att säljas vidare, kan det inte vara en bra idé att byta ut dörrarna. De flesta människor som köper begagnade bilar föredrar de vanliga öppningar sidodörren. Det är också viktigt att beakta kostnaderna för att reparera de dörrar om de mekanismer misslyckas på något sätt.


Faror Det finns faktiskt fler faror som kan uppstå med en vertikal dörr än med den vanliga typen av bildörren. Till exempel i fallet med bilen rullande på dess tak, skulle dörrarna inte kunna öppna. I vatten eller i situationer som bilen exploderar, kan detta vara mycket farligt. Lyftmekanismen för dörren kunde gå ut, och sedan dörrarna inte skulle kunna öppna alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71288.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.