Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Reparera och installera Pontiac Insprutare Sunfire Bränsle

Den Pontiac Sunfire är en kompakt bil, tillverkad av Pontiac 1995-2005. Detta fordon använder Pontiac s J-plattform, och har en fyrcylindrig 2,2-liters motor med sekventiell bränsleinsprutning. Varje cylinder har sin egen insprutare, som levererar trycksatt bränsle till cylindern i en exakt ordningsföljd. Bränsleinsprutarna är i allmänhet inte funktionsdugliga, så reparationen förfarande består av utbyte av den felaktiga injektorer. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop handduk
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att undvika utsläpp av bränsle vid installation av bränslespridare. Öppna tanklocket på bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken.
2

Wrap en butik handduk runt bränsletrycket porten på bränsleskenan att suga upp bränsleläckage. Anslut en bränsletrycksmätaren till bränsletrycket porten och placera den fria änden av tryckmätare s bleed slang i en bensindunk. Öppna ventilen på tryckmätaren att lätta på trycket i bränslesystemet. Koppla bränsletrycksmätaren från bränsletrycket porten.
3

Koppla utloppet resonator av luftrenaren med en hylsnyckel. Lossa bränsleledningarna från bränsle järnväg och dra de elektriska kontakterna för bränslespridare. Lossa bultarna för bränslefördelningsröret och ta bort bränsleskenan från topplocken.
4

Släpp hållarklämman på spridarna och ta bränsleinsprutarna från bränslefördelningsröret. Ta bort O-ringarna från insprutare och kasta dem.
5

Montera nya O-ringarna till bränsleinsprutarna och bifoga bränsleinsprutningsdonet klipp. Installera bränsleinsprutarna i sina motsvarande uttag på bränsleskenan så de elektriska kontakterna vända uppåt.
6

Passa bränsleinsprutarna med deras respektive topplock portar och installera bränsleskenan till topplocken. Dra åt hållarna för bränsleskenan till 89 tum-pounds med en momentnyckel.
7

Fäst de elektriska kontakterna till spridare. Anslut bränsleledningarna till bränslefördelningsröret och anslut vakuumslangen till bränsletrycksregulatorn. Montera utloppet resonator för luftrenaren med en hylsnyckel.
8

Anslut kabeln till den negativa batteripolen. Slå på tändningen i två sekunder för att trycksätta bränslesystemet. Stäng av tändningen och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74834.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.