Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Insprutare på en 1993 Concorde 3.3

Chrysler Concorde var en full-size, fyra-dörrars sedan med framhjulsdrift tillverkad perioden 1993 till 2004. Den vanligaste motorn i 1993-modellen var en sexcylindrig 3,3-liters motor med bränsleinsprutning. Bränsleinsprutarna skicka bränsle till motorn och är en del av bränslet skenaggregatet. Majoriteten av bränsleinsprutaren ersättningsproceduren under 1993 Concorde behandlar demontering och montering av aggregatet bränsleskenan från motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg C-4799-1
Bensin container
Special snabbkoppling Tool 6751
Motorolja
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att förhindra motorn från att starta under förfarandet. Lossa locket på bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken. Ta bort locket för bränslet trycktestöppningen på bränsleskenan.
2

Placera den öppna änden av slangen på verktyget C-4799-1 i en behållare godkänd för bensin. Anslut verktyget C-4799-1 till bränslet trycktestöppningen och öppna ventilen på verktyget. Låt bränslet rinna in i behållaren för att avlasta trycket i bränslesystemet. Koppla verktyg C-4799-1 från bränslet trycktestöppningen och sätt på locket på bränsle trycktestöppningen.
3

Lossa luftplenumet från spjällhuset och luften renare. Håll gasreglaget i öppet läge och ta bort kopplingarna för farthållaren och spjällhuset från spjällaxeln.
4

Lossa de elektriska kontakterna från avgasåterföringsventil och grenrör absolut trycksensor. Lossa vakuumslangarna från den positiva vevhusventilerande ventil och bränsletrycksregulator. Avlägsna slangen bromsservon och spjällhuset rensa slangen från insugningsröret.
5

Lossa de elektriska kontakterna från gasreglersensorn och tomgångsluft kontroll motor. Lossa fästskruvarna för avgasåterföring rör med en hylsnyckel och ta bort röret från övre insugningsröret. Lossa bultarna för insugningsröret plenumet och ta bort plenumet från motorn.
6

Lossa bränsleledningen från bränsle-skenan genom att trycka på snabbkoppling på bränsleledningen med Special Quick- Anslut Fitting Tool 6751. Wrap butik handdukar runt bränsleledningen och koppla loss bränsleledningen från bränsle järnväg. Lossa klämman på bränsleledningen med en hylsnyckel och ta bort bränsleledningen från sitt fäste.
7

Vrid bränslespridare på bränsleskenan mot mitten av motorn och lossa de elektriska kontakterna från bränslespridare. Lossa bultarna för bränslefördelningsröret och lyft bränsleskenan direkt upp från motorn.
8

Ta hållarklämman för insprutare och dra injektorn ur bränsleledningen. Montera nya O-ringar till det nya insprutare och applicera ett tunt lager motorolja till den övre O-ringen. Montera bränsleinsprutaren på bränslefördelningsröret och bifoga sitt hållarklämman. Applicera ett tunt lager motorolja till munstycket änden av insprutare.
9

Slutför installationen av spridarna genom att utföra steg två till sex i omvänd ordning. Efterdra alla skruvarna för bränsleskenan till 16 ft lbs. med en momentnyckel. Dra åt bultarna för insugningsröret plenumet till 21 ft lbs. Anslut den negativa batterikabeln med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74852.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.