Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur får man ett trasigt Bolt ur en harmonisk Balansblock Med EasyOut

En trasig harmonisk balansaxel bult kan kosta en massa pengar att ha professionellt bort från det gängade hålet där den sitter fast. En EasyOut kan hjälpa dig att ta bort den trasiga delen av bulten utan att behöva föra din bil till en mekaniker. Särskild försiktighet måste vidtas för att se till att du inte skadar gängorna i harmonisk balansaxel eller bryta av härdade EasyOut inuti bulten. En trasig EasyOut kräver en professionell maskinist för att ta bort både den trasiga bulten och EasyOut. Saker du behöver
Penetrerande olja
Körnare
Hammer
Vänster borr satt
Borrmotor
EasyOut ställa
Visa fler instruktioner

en

Spray inträngande olja på änden av den trasiga bulten. Låt penetrerande olja att suga in runt bulten i fem till sex timmar.
2

Rikta spetsen på en körnare med mitten av den trasiga bulten. Hit centrumstöten med en hammare för att göra en fördjupning på änden av den trasiga bulten.
3

Säkert en 1/8-inch vänster borr i chucken hos en borr motorn. Borra ett hål åtminstone 1/2-tums djupt i änden av kolven, med hjälp av körnare depression som en guide för att hålla borrkronan på plats. Utbyt den 1/8-tums borrspets för borrkronan rekommenderats av en EasyOut uppsättning för storleken av det brustna bulten. Förstora hålet med större borr.
4

Ställ fyrkantig ände rekommenderade EasyOut till tee-handtag nyckel medföljer apparaten. Dra åt handtaget av nyckeln för att hålla EasyOut på plats.
5

Placera den avsmalnande änden av EasyOut i det borrade hålet som löper genom mitten av den trasiga bulten. Vrid tee-handtaget skiftnyckel moturs för att tvinga EasyOut i hålet. Fortsätt att vrida nyckeln tills den trasiga delen av bulten backar ur det gängade hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74921.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.