Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer Check Engine Light på en 1996 Suburban

Det finns ett par metoder för att återställa ljuset kontrollera motorn (fel indikatorlampa eller MIL) på en 1996 Chevy Suburban. Dock bör MIL endast återställas när felkod (DTC) har identifierats och reparation korrigeras. Det finns hundratals DTC och vissa kan vara enkla problem, som en lös tanklocket, eller några kan vara stora problem och gör Suburban kör dåligt eller inte alls. Saker du behöver
OBD II Pocket Scanner med bruksanvisning
Hand skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
Pocket Scanner
1

Läs bruksanvisningen tillgänglig med fickan skannern. Det finns flera företag och modeller av scanners. De är enkla att använda, men se till att du inte behöver batterier innan du använder en. Mest använda bilens batteri för att driva enheten.
2

Öppna förarsidans dörr till Suburban och lokalisera diagnostiska /datalänkanslutningen (DLC). På 1996 Suburban, är det under förarsidan instrumentpanelen mellan rattstången och dörrpanelen.
3

Anslut fickan skanner i DLC.
4

Följ instruktionerna i manualen för att bläddra till den tydliga motor koder. Vissa modeller kan även ha en radera-knappen på framsidan av fronten. Andra modeller använder pilknapparna för att flytta markören i menyn för att lokalisera och radera koderna.
5

Radera koden (återigen efter självförklarande riktningar på skärmen menyn för skannern). Vänta tills skärmen standardinställningarna tillbaka till huvudmenyn eller displayer som kommandot skickades.
6

Starta motorn för att se ljuset slocknade. Addera Batterifrånskiljare
7

Koppla bort den negativa klämman batteripolen från batteriet. Det är den svarta trådbunden terminal klämma med ett minustecken stämplat på batteriets hölje.
8

Vrid ljusomkopplaren på insidan passageraren hytten på Suburban. Detta kommer att utvisa reservkraft och radera minnet av drivlinan styrmodulen.
9

Vänta 10 till 15 minuter innan du stänger av strömbrytare och därefter återansluta den negativa klämman batteripolen.

10

Starta motorn för att säkerställa att ljuset inte längre visas på instrumentpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72112.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.