Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man identifierar Chevy Parts

Om du äger en Chevrolet eller bara njuta av att arbeta på bilar, du troligtvis behöver veta hur man identifierar Chevy delar. Oavsett om du reparerar en del, byter ut en del eller uppgradera en del, är det viktigt att du korrekt identifiera Chevy delen att exakt reparera eller byta ut den. Byta en del med en inkompatibel del kan vara skadligt för din bils prestanda. Med några få riktlinjer, dock identifiera en Chevy del är så enkelt som att lokalisera och avkoda informationen på själva delen. Saker du behöver
Basic mekaniker verktyg
Visa fler instruktioner
Identifiera en Chevy Engine
1

Leta antalet motor-ID på motorn. Du kan behöva ta bort eller flytta delar för att visa numret motorn ID. Motorn ID-numret är en sju-till åtta-siffrigt nummer som innehåller bokstäver och siffror (t.ex. V0525CNR). Beroende på motorns storlek, varierar läget för numret. Det är oftast på passagerarsidan, antingen på framsidan av blocket nära huvudet, eller på blocket bakom distributör.
2

Identifiera den första bokstaven i motorns ID-nummer. Detta brev utgör motorns placering monteringsfabrik. Till exempel, representerar V i koden V0525CNR anläggningen Flint motorn. Du kan hitta en lista av växt-koder på webbplatser som Chevy-Camaro.com eller genom att ringa delar avdelning hos din lokala Chevy återförsäljare. Addera 3

Lokalisera datum motorn tillverkades. Detta är den serie av fyra nummer som följer växten lokaliseringskod i motorns ID-nummer. Till exempel i motorns ID-nummer V0525CNR, representerar antalet 05 månad (maj), och antalet 25 representerar dagen i månaden (den 25: e).
4

Avkoda sista siffrorna i motorns ID-nummer. Dessa bokstäver identifiera motortypen. Du kommer att behöva rådfråga en online kodlista eller kontakta din lokala delar återförsäljare att avkoda dessa siffror. Addera Identifiera en Chevy Transmission
5

Mät längden av transmissionen, från bellhousing till tailshaft. De längsta Chevy sändningar är det 700R4s, vid 30 inches. Den TH400 mäter 28 inches. Den Powerglide, 200-4R och TH350 vardera mäter 27 tum.
6

undersöka formen av överföring pan. Den TH700-R4 och TH350 har de mest fyrkantiga kastruller. Den TH200-4R har en tvådelad pan. Den TH400 pan har en mer oregelbunden form. Du kan hitta bilder på ytterligare pan former på nätet.
7

Räkna antalet bultar på transmissionen pannan. Jämför räkna med bilder av överförings kokkärl för att hitta rätt match. Till exempel har TH700-R4 16 bultar på pannan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74143.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.