Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Varför stanna stöld System Light On i en 2001 Malibu?

Den 2001 Malibu cam relativt väl utrustad med standardfunktioner. Den medelstora sedan kom med: luftkonditionering, keyless inresa, makt dörrlås och en passiv antändning inaktivera systemet. Den passiva tändning inaktivera systemet, som kallas Passlock, hindrade Malibu från start utan en kodad nyckel. När Passlock systemet upptäcker ett fel i säkerhetssystemet, förblir en "Theft System" ljuset lyser på kombiinstrumentet. Felkodade Key

Passlock systemet på 2001 Malibu använder en nyckel med en liten magnet på det. Denna magnet passerar en sensor inne i tändningen tumlaren, och sensorn läser av koden lagrad i magneten. Om koderna inte matchar, på grund av felaktig kodning eller en sviktande nyckel, stannar Theft System ljuset på och fordonet startar inte.
Misslyckades Ignition Tumbler


Över tiden, kan trådarna inuti Passlock tändningen tumlaren slits ut och skapa en kort. Om datorn känner av en kortslutning till jord i ledningar av Passlock systemet, utlöser det en "Säkerhet på" kod som lyser upp "Theft System" ljus tills du reparera problemet.

Misslyckades Kombiinstrument

dina 2001 Malibu åldrar, vatten och annat skräp kan skada kretsarna i kombiinstrumentet. Om kombiinstrumentet kortsluter, är det vanligt att "Theft System" ljus att lysa.
Control Module Underlåtenhet

2001 Malibu kropp styrenhet och drivlina kontroll modul arbetar tillsammans för att bestämma när Passlock systemet är att göra det möjligt för bilen att starta. När en av dessa två komponenter misslyckas eller är felaktigt programmerats, tänds "Theft System" ljus och Malibu startar inte. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75561.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.