Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är faran om min bil överhettas?

Nästan alla bilar innehåller datorer diagnostiska system för att varna för kommande problem via en rad varningslampor på instrumentpanelen. Att ignorera dessa varningar kan leda till allvarliga skador på motorn eller andra komponenter i drivlinan, för att inte tala säkerhetssystem som bromsar. Men även om varningslampan inte tänds, är ånga stiger från huven på din bil oftast en mycket bra indikation på att din radiator är överhettad. Om du kör bilen utan att hitta och åtgärda problemet, kan det kosta dig dyrt. Detonation

En överhettning motor kan leda till detonation, den unprompted antändning av luft-bränsleblandningen kvar i cylindern efter normal förbränning. När motorn är för varm, kommer det att göra en pinga ljud och förlora makten. Om detta fortskrider, pinga förskott till kraftfulla slag från kolvarna resulterar i kostsamma skador på stången lager, ringar och kolvar.
Förtändning

områden inom cylindern kan bli så varma att de antända bensinen innan normal förbränning. Detta kan leda till detonation och motorn gå på i tidig modell bilar som har förgasare i motsats till bränslespridare. Sådana hot spots kan orsaka svåra motorskador genom att bränna hål genom kolven toppar.
Blåst topplockspackning

Biltillverkarna gör sina motorer av aluminium i dessa dagar, vilket sväller mycket snabbare än gjorde järnet i äldre bilmotorer, så kan en överhettning motor gör huvudet svälla kring de hetaste områdena, snedvrider den och leda till en blåst packning. Den resulterande skador när motorn svalnar kan inkludera förbränningsanläggningar läckor, vilket kraftigt kommer att minska motoreffekten, och läckor kylvätska, vilket kan orsaka irreparabla skador på undersidan av motorn bör den träda i vevhuset.
Overhead Cam Skador

När motorn blir överhettad, kan det ta eller ens bryta överliggande kamaxel, axeln innesluten ovanför brännkammaren som driver ventiler eller lyftare. En beslagtagna cam kan kosta hundratals dollar att ersätta, men en trasig kam kan ytterligare skada motorn, öka kostnaderna för reparationer.
Boiling Kylvätska

ignoreras överhettning motorn kan leda till kylmediet i kylaren når punkten med kokande. Detta kan brista äldre slangar eller ens kylaren själv. Om skador från kolvarna bringar ventilerna förblir öppen, kan kylvätska in och göra sin väg in i vevhuset, vilket kommer att förstöra motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72344.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.