Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar Scatches i min lastbil Paint

Lastbilar får generellt mer stryk att vissa andra fordon eftersom de används för att dra runt saker såsom verktyg, tillbehör, möbler och mycket mer. Om du inte är försiktig, kan färgen på din lastbil repas upp i en kort tid. Borttagning av repor kan vara en ganska involverad process, särskilt om de är stora eller djupa. Fastställande av repor kräver flera steg samt lite armbåge fett. Saker du behöver
tvål och vatten Rags
Bättringsfärg (om det behövs) katalog Ultra-fint sandpapper
Kratsning
förening
Visa fler instruktioner

1

Rengör skrapat området med tvål och vatten för att avlägsna eventuella grus, damm eller färgflagor. Skölj och torka området med en ren, mjuk trasa.
2

Undersök repad yta för att fastställa skadans omfattning. Mängden nödvändig reparation beror på detta. Om du fortfarande se färg, då grunden är inte så illa. Den är antingen bara skador på den klara beläggningen eller i färgen, men har inte gått ner till primern eller karosseriet. Om det inte finns någon färg, så då är du, åtminstone, i primern. Om du bara har ytliga repor, kan du hoppa direkt till steg 5.
3

Ansök bättringsfärg som matchar din lastbilens färg till repad yta om repan gick under ytan . Låt färgen att ställa in och torka för en dag innan du fortsätter.
4

Sand ut djupa repor som du var tvungen att fylla i med bättringsfärg. Använd en ultra-fint sandpapper, såsom en 2000-grit. Slipa tills bätt-området är slät och nivå med den omgivande färgen. Om scratch inte tränga under färgen, då du kommer fortfarande att behöva sand, men så försiktigt för att undvika att gå under färgen.
5

Applicera en polering förening till området. Gnid i en cirkelrörelse tills ytan repor eller slipat repor är borta. Fortsätt att gnugga, men byt till en sida-till-sida rörelse tills cirklarna är borta. Byt till en ren trasa för att polera ut rester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72716.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.