Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen i en 2003 Dodge Grand Caravan

Dodge Caravan är en familj minibuss tillverkad av Chrysler sedan 1984. The Grand Caravan har en längre hjulbas än en husvagn och oftast har en 6-cylindrig, 3,3-liters motor. Vattenpumpen i 2003 Dodge Grand Caravan är fäst på framsidan av motorn och tar emot ström från motorn med en rem och remskiva. Bytet av vattenpump i detta fordon kräver också att du tömma kylaren. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt för att säkerställa att kylvätska kommer inte att orsaka skada. Ta den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att hindra någon från att starta motorn oavsiktligt.
2

Placera ett uppsamlingskärl under dräneringshålet för kylaren. Ta kylarens avtappningsplugg att dränera kylvätskan i dräneringstråget. Byt kylarens avtappningsplugg.
3

Koppla rätt stänkskydd från motorn med en hylsnyckel och ta bort tillbehöret drivrem. Lossa bultarna för vattenpump remskiva och placera trissan mellan navet och vattenpumpen. Ta bort fästbultarna för vattenpumpen och demontera vattenpumpen från motorn.
4

Montera en ny tätning i huset spåret på den nya vattenpumpen. Montera den nya vattenpumpen på motorn och dra åt bultarna till 105 in.-lbs. med en momentnyckel. Fäst bultarna för vattenpump remskiva och dra dem till 250 in.-lbs. Vrid vattenpumpen manuellt för att säkerställa att den roterar fritt.
5

Montera remmen tillbehörsdrivningens och högra stänkskyddet för motorn. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Fyll kylaren med kylarvätska och starta motorn. Kontrollera och korrigera eventuella läckage i kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74640.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.