Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen på en 2001 Chrysler Sebring

Chrysler Sebring är en serie medelstora bilar i produktion sedan 1995. I 2001 års modell var den första av andra generationens Sebrings, som producerades fram till 2005. Den 2001 Chrysler Sebring har en mekanisk vattenpump, liksom andra moderna fordon. Motorn driver vattenpumpen med ett bälte, som cirkulerar en blandning av vatten och frostskyddsmedel runt motorn. Vattenpumpen på en 2001 Chrysler Sebring är fäst på framsidan av motorblocket. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Plomberbart container
Shop handduk
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

tillåta fordonet att sitta över natten för att se till att kylvätskan är inte varmt. Använd en hylsnyckel för att lossa kabeln till den negativa batteripolen, så att du inte råkar starta motorn.
2

Placera en förslutningsbar behållare under kylaren och ta bort avtappningspluggen för kylaren. Låt hela innehållet i kylaren för att rinna ner i behållaren. Byt avtappningspluggen och försegla behållaren för kylvätskan.
3

Använd hylsnyckel för att ta bort spännaren för kamrem.
4

Använd hylsnyckel för att koppla bort stag för generatorn. Ta bort fästbultarna för vattenpumpen och koppla loss vattenpumpen. Kassera O-ringen för vattenpumpen.
5

Rengör O-ringen passytor på vattenpumpen och motorblocket med en butik handduk för att avlägsna eventuell kvarvarande material från O-ringen. Placera den nya O-ringen i läge på den nya vattenpumpen och montera vattenpumpen till motorn. Efterdra alla skruvarna för vattenpumpen till 117 kgf. med en momentnyckel. Montera stag för generatorn och dra åt dess bultar till 17 ft lbs. Montera spännaren för kamrem.
6

Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Fyll på kylsystemet och starta motorn. Kontrollera efter läckor i kylsystemet och reparera om så behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74639.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.