Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en CAT Converter

En katalysator används för att omvandla potentiellt skadliga utsläpp i gaser som inte är farliga. Eftersom det är en relativt ny bil del, många människor är obekant med vad den gör och hur den används. Det är viktigt att vara förtrogen med arbetet i en bil innan du arbetar på en, eftersom en katalysator är en mycket dyr bil del. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Gummiklubba
Smörjmedel
Skiftnyckel
Automotive exhaust patch kit (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Använd en domkraft för att lyfta upp bilen. Placera två jacken på framsidan och två på baksidan. Se till att bilen är stabiliserad med pallbockar med domkraft stödpunkter.
2

Smörj både bultar och klämmor så att de blir lättare att ta bort. Lossa skruvarna med en skiftnyckel, eftersom Bultstorlekarna varierar. Ta bort skruvarna och lägg dem på ett säkert ställe.
3

bort värmeskölden och klämmor. Skaka katalysatorn något och dra den från rören. I vissa förekomster, kan du behöva använda en gummiklubba och knacka på omvandlaren för att släppa det.
4

Kontrollera de anslutande rören för skador. Om du ser skador, kanske du behöver byta rören, medan en liten spricka eller punktering kan ersättas med ett avgassystem patch kit du kan köpa i en bil butik.
5

Fäst den nya omvandlaren till avgasröret som kommer från framsidan av fordonet. Du kan behöva använda gummiklubba för att se till att omvandlaren är ordentligt fastsatt. Passa avgasröret från fordonets bakre med katalysatorn rygg hål. Det kan kräva att trycka röret tillbaka för att få det åtgärdat. När det är korrekt inställd, tryck röret en tum i omvandlaren.
6

Sätt värmen plattan igen, om du bort en, sedan byta och säkra bultarna. Kom ut från under bilen starta sedan motorn. Se om den nya omvandlaren läcker. De flesta läckor uppstår där avgasrören möts omvandlaren. Om du ser en läcka, kommer du att behöva använda bil kit avgassystem patch för att lappa ihop det.
7

Avlägsna domkraften och sänka bilen. Skriv datum för byte i din auto underhåll manual. Vissa stater, som Kalifornien, kräver denna information med auto inspektioner.
8

Kontrollera din statens krav för deponering av katalysatorer. Vissa stater kräver att du tar det till en godkänd plats för omhändertagande. Du hittar detta genom att kontakta en lokal auto butik eller mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73873.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.