Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Drivrem Monteringsanvisning för 1997 Dodge Dakota V6

Motorn tillbehör på 1997 Dodge Dakota V6 motor drivs av en enda drivrem. Remmen leds runt alla motortillbehör på ett sådant sätt att den fungerar varje tillbehör. När bandet drivs runt generatorn, luftkonditioneringsapparater pump, servopumpen och vattenpumpen, gör det de tillbehör att fungera. Överdriven exponering för värmen i motorn kan orsaka bältet till striden. Om du märker nötning eller överdriven sprickbildning på bandet, ändra det så fort som möjligt innan det går sönder. Saker du behöver
3/8-tums enhet breaker bar
3/8-tums enhet socket som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och låsa den på plats.
2

Lokalisera den stora vevaxelremskivan på nedre mitten av motorn. Vira bandet runt botten av vevaxelns remskiva så att ribborna på insidan av bältet sitter inuti spåren av vevaxelns remskiva. Addera 3

Linda remmen runt höger sida av vevaxeln remskiva och över toppen av vevaxelns remskiva. Vira bandet runt toppen av vattnet remskiva med den plana ytan av bandet inuti vattenpumpen remskiva.
4

Dra bandet över till servostyrning remskiva. Dra remmen runt hela servostyrning remskiva, med insidan ribbor av bältet sitter inuti spåren i servostyrning remskiva.
5

Dra remmen över toppen av luftkonditioneringen remskiva , med ribborna hos bandet belägen på insidan av remskivan.
6

Dra remmen under spännhjulet, med den plana ytan av bandet mot ytan av remskivan.
7

Dra bältet upp och runt generatorns remskiva, med ribborna hos remmen sitter inuti spåren andra skivor.
8

Flytta tillbaka ner till vevaxeln och dra den vänstra sidan av den bälte upp och runt luftpumpen remskiva. Den enda remskiva vänster är bältet spännaren.
9

Lokalisera bulten huvudet i mitten av bältet spännaren. Placera en breaker bar och en metrisk socket på skruvskallen. Vrid breaker bar moturs för att föra spännaren ur vägen av bältet. Skjut den plana ytan av bandet under spännaren och släpp breaker bar. Avlägsna breaker bar från spännaren och motorrummet.
10

Veva motorn i 10 till 15 sekunder för att helt sittplats remmen inuti varje remskiva.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74713.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.