Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Chrome Aluminium

Chrome är en blandning av två metaller som appliceras på en annan metall med el och kemiska processer. Många motorcykel delar och vissa bildelar är förkromade att ge fordonet en skarp kant eller förskjutning trim kontra basfärgen fordonets färg. Den krom-processen är densamma, oavsett syfte, men med aluminium delar är det lite mer komplicerat. Detta beror på att aluminium måste behandlas först innan det kan vara kromad. Annars kommer Chrome mix fäster inte på aluminium. Saker du behöver
Soap
Vatten
Avfettaren
Polska
metallhakar
Caustic renare
Goggles
syrafast handskar
Spill förkläde Olika metallbehållare
etsningslösning
Laddning plattor och systemet
Svavelsyra
Koppar strejk
Nickel
Ställdon
Hex Chromate
Visa fler instruktioner

1

Rengör aluminium delen noggrant med tvål och vatten. Om det är täckt med fett och olja, använd ett avfettningsmedel för att bryta ner materialet och tvätta bort det. Använd en polermaskin för att ta den sista biten av smutsen om någon är kvar. Placera aluminium delen på en metallkrok så att du kan avbryta det utan att använda händerna.
2

Behandla aluminium yta med en typ av syra till prep det att få krom. Använd ett surt rengöringsmedel, såsom natriumhydroxid, för att äta ytan något. Var noga med att bära glasögon, en spill förkläde och syrafasta handskar samtidigt behandla aluminiumet i en lämplig behållare.
3

Häll lite etsning lösning i en annan behållare. Torka av aluminium delen från syrabad och placera det i en en andra behållare med etsning lösning. Ge tillräcklig tid för etsningsprocessen att uppträda på aluminium delen yta. Tvätta bort det med vatten när du är klar.
4

Använd en tredje behållare som kan ladda vätskan inuti med laddning plattor. Fyll upp med svavelsyra samtidigt bär skyddsutrustning. Sätt delen att vara kromad inuti behållaren. Värm behållaren, så att syran inuti når ca 115 grader. Fortsätta den elektriska laddningen genom vätskan. Behandla aluminium i minst 10 minuter. Dra del ut när du är klar och tvätta bort det med vatten igen.
5

Ta tvättas bort delen och doppa den i en fjärde behållare med uppvärmt och flytande koppar med en krok. När Heldoppad, gå till en femte behållare och doppa delen i flytande och uppvärmd nickel. Dra del ut via kroken. Låt metallen svalna och härda. Tvätta den del på nytt med vatten för att avlägsna eventuella sista orenheter och kyler metallen helt.
6

Placera aluminiumdelen igen på en krok och doppa den i en sista behållare fylld med hex kromat. Låt del blöt tills helt nedsänkt. Ta del och låt den torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75648.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.