Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kia Sedona Problem

koreanska biltillverkaren Kia har producerat Sedona minivan sedan 1999 och har erbjudit det till försäljning i USA sedan 2003. Omgjort för 2006 års modell, fortsätter Sedona att vara bland de lägsta prissatta minivan alternativ i den nordamerikanska marknaden under 2009. Trots relativt goda recensioner och betyg tillförlitlighet är Sedona känd för en rad problem som ägare och potentiella köpare bör vara medvetna om.
Mekanikerpincett Skiftnycklar
Bromsar

En av de mest citerade problem med Kia Sedona involverar dess bromssystem. Tidiga modeller använde skivbromsar fram och bak trumbromsar, med många ägare upplever slitna bromsbelägg och skor, vibrationer vid bromsning eller buller. I 2009 års version, är Sedona finns med fyra hjul skivbromsar. Problem med Sedona skivbromsar kan innehålla slitna rotorer som behöver renovering, lägga till kostnaden för rutinmässig bromsunderhåll.
Tändning och Starta

Andra problem med Sedona innebära svårigheter att starta motorn. I vissa fall gör ett problem med rattstången det svårt eller omöjligt att sätta in nyckeln. Annan tändning frågor resulterar i att inte kunna vrida om nyckeln när den sätts in, eller att inte kunna ta bort den när bilen är avstängd. Problem med det elektriska systemet har varit kända för att förhindra att Sedona från att starta, oberoende av nyckelposition. De flesta av dessa tändning frågor är intermittent och kan repareras lätt.
Gasspjällssensor

Kia Sedonas är också kända för problemen med gasspjällssensorn. Detta är en elektronisk sensor placerad i motorn som reglerar mängden bränsle som används för förbränning. Problem med gasspjällssensorn kan leda till Sedona stannat på tomgång eller kör, eller ojämn motordrift resulterar i en brist på makt eller kapning under acceleration. Problem med gasspjällssensorn kan vara svåra att diagnostisera eftersom symptomen liknar de av felaktiga tändstift eller andra vanliga problem motor.
Dörrar

Några Sedona modeller är utrustade med power automatiska skjutdörrar sidodörrar. Dessa dörrar är ökända för att uppleva ett sortiment av mekaniska problem. I vissa fall skjutdörrarna inte svara på "close"-knappen på nyckelbricka eller nära men sedan omedelbart åter öppna. Samma problem kan inträffa när dörren är stängd med hjälp av den inre knappen, eller vid stängning den manuellt. Dörr problem kan vara ett resultat av en felaktig dörr motor, men är oftare tillskrivas ett elektriskt fel i styrmekanismen. Dörrar som inte stängs eller förblir stängd utgöra en allvarlig säkerhetsrisk.
Påminner

Sedona har varit föremål för ett antal återkallelser genom Kia. Flera sådana återkallelser, främst involverar Sedonas från 2000-talets början, engagera sätena eller säkerhetsbälten. Under 2005 såldes över 89.000 Sedonas påminde att reparera ledningar varvtalsreglering, medan en 2006 återkallelse påverkar över 13.000 fordon behandlas med en broms problem. Andra Sedona återkallelser har antagits för problem med låsningsfria bromsar, bakre liftgate, på elsystemet och motorns kylsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71358.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.