Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter headliner material på en Dodge Caravan

Headliners kan bli rippade när du flyttar stora föremål eller över tiden kommer det att börja sag från limmet går sönder. Byta headliner i din Dodge Caravan är lätt att göra, men tidskrävande. Det kan ta upp till 3 timmar att slutföra detta projekt. Så se till att tillåta tillräckligt med tid för att göra det här projektet. Saker du behöver
Headliner kit
Phillips skruvmejsel
vanlig skruvmejsel
Hylsnyckel
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen och ta loss batteriets minuskabel. Sänk huven när kabeln tas bort.
2

Använd en skruvmejsel för att ta bort solskydden och galgar.
3

Dra gummiluckan trim löst på alla dörrar. Du behöver inte ta bort listen helt behöver du bara dra loss den så att den frilägger kanten på innertaket.
4

Lossa övre delen av vagnens trim. Beroende på modell av Caravan du måste antingen skruvar eller clips metall som håller trim på plats. Om trim hålls av skruvar, skruva en eller två skruvar från början bara tillräckligt att trim kan dras bort från kanten på innertaket. Om van har metallklämmor som håller trim på, använda en platt skruvmejsel för att bända en eller två klipp bort. Dra av bara tillräckligt så att kanten på innertaket är gratis.
5

Avlägsna takbelysning. Den främre takbelysning hålls på plats genom metallklämmor. Använd en platt enhet skruv för att bända klippen löst. Den bakre takbelysning kan tas bort genom att linsen bort och skjuta ljuset fram och tillbaka för att ta bort den. När du har tagit bort lamporna drar de elektriska kontakterna.
6

Ta bort den bakre säkerhetsbältet fästet. Använd en hylsnyckel med rätt storlek på uttaget. Lossa bulten och sedan lossa kåpa nog att kanten på innertaket är gratis.
7

bort headliner kortet från baksidan av van. När det tas bort låg den på en plan yta och med en stålborste bort någon av skummet och gammalt lim. Få headliner styrelsen så ren som möjligt.
8

Fastställa nya liner på bordet och se till att en del av materialet hänger över framsidan och baksidan av kortet.

9

Vik materialet tillbaka ungefär halvvägs och tillämpa spraylim. Byt ut materialet till det våta limmet och gnid ut med handflatorna. Släta ut rynkorna. Gör samma sak på andra sidan.
10

Sätt headliner styrelsen tillbaka in i skåpbilen när det är torrt. Byt allt på samma sätt som den kom ut. Bara börja på det sista du bort och arbeta baklänges därifrån. Byt ut negativa batterikabeln, stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74035.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.