Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en vattenpump på en 2001 Saab

Saab är en svenska biltillverkaren som ägs av Spyker Cars NV. De 2001 modeller inkluderar 9-3 och 9-5, som båda är verkställande bilar. Den vanligaste motorn för 2001 SAAB är en 4-cylindrig 2,0-liters turbomotor. Förfarandet för att ersätta vattnet pumpen är i allmänhet densamma för alla motorer. Bytet av vattenpump i en 2001 SAAB kräver avlägsnande av flera viktiga komponenter i motorrummet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Shop handduk
Momentnyckel
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Koppla kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att hindra dig från att starta motorn. Ta trycklocket för expansionen kylvätsketanken. Placera ett uppsamlingskärl under dräneringshålet för kylaren och ta bort kylarens avtappningsplugg. Låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan och ersätta avtappningspluggen.
2

Ta mitt deflektom på motorn. Koppla bort höger framhjul och inner fender panelen. Lossa den elektriska kontakten och slangar för expansionskärlet, sedan bort tanken expansionen kylvätska.
3

Lås sträckaren för drivremmen genom att dra ordentligt på bältet. Ta bort remmarna för luftkonditionering kompressor och vattenpump med en hylsnyckel. Placera en butik handduk över tvärbalk i den övre kylaren och motorn oljekylare för att skydda dem från föroreningar under vattenpumpen ersättare.
4

Lossa den elektriska kontakten för luftkonditionering kompressorn och ta bort luftkonditionering kompressor med en hylsnyckel. Lossa fästet för kompressorn till luftkonditioneringen och koppla slangarna på vattenpumpen. Lossa kabeln till syresensorn på vattenpumpen. Koppla kylvätskerören till turbo och vattenpump.
5

Ta bort skruvarna som fäster vattenpumpen till transmissionskåpan med en hylsnyckel. Bänd vattenpumpen ur rockärmen på motorblocket och bänd runt vattenpumpen för att lossa den från hylsan. Lossa remskivan för vattenpumpen och demontera vattenpumpen från sin bostad.
6

Installera den nya vattenpumpen genom att utföra steg 2 till 5 i omvänd ordning. Dra åt bultarna för vattenpump remskiva till 72 inch pounds med en momentnyckel. Efterdra alla skruvarna för vattenpumpen till 15 fot pounds.
7

Fyll kylaren med kylvätska. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera tätheten i kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74641.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.