Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är Graphite Smörjmedel?

Det finns många typer av smörjmedel, allt från motorolja till exotiska smörjmedel som litium-baserade sådana. Vissa moderna material kan impregneras med smörjmedel, vilket eliminerar behovet att smörja rörliga delar. Grafit smörjmedel är ovanligt i det att de kan fungera både som ett torrt smörjmedel och i en flytande bas. Syfte med Smörjmedel
Smörjmedel

minska friktionen mellan två ytor. När två ytor har för mycket friktion, kanske de inte kan röra sig. Genom att lägga till smörjmedel, mekaniska system är mindre känsliga för problem relaterade till friktion. Ett av dessa problem är värmen. Komponenter som gnids mot varandra utan smörjmedel kommer att skapa mer värme än komponenter där friktionen minskas genom smörjning. Addera Vad är Grafit?

Grafit är en form av kol. Grafit är silvrig svart med en matt metallisk lyster. Grafit är ett mineral som är mycket mjukt. På Mohs hårdhet skala, ligger det mellan 1 och 2. På grund av denna mjukhet och tendens att flaga, det fungerar mycket bra som ett torrt smörjmedel. Addera ditt Torrsmörjmedel

Grafit som ett torrt smörjmedel kräver atmosfärisk kontakt för optimal prestanda. Vattenånga i luften minskar molekylär bindning av grafit, orsakar det att glida, vilket minskar friktionen. Nackdelen med grafit som ett smörjmedel är att det inte binder väl till de ytor som den smörjer. Det faller lätt bort och måste tillämpas ofta.
Flytande smörjmedel
p Det finns olika typer av flytande grafit smörjmedel. En är grafit suspenderad i en flytande bas som kommer att avdunsta när vätskan målas på en yta. När vätskan avdunstar, kommer det att lämna ett tunt lager av ren grafit att smörja ytan. Grafit fett är en form av grafit smörjmedel som är utformad för att hålla sig till en yta, till exempel när det används på en utsatt lagret. Fettet kommer att hålla grafiten på plats så det kan fungera.
Fördelar med Graphite

Grafit har fördelar i situationer där våta smörjmedel inte kan vara praktiskt, t.ex. där elektricitet kan vara en fara. En annan situation är när smörjning porösa ämnen som trä. Trä är lätt färgas av olja eller andra vanliga smörjmedel. Grafit kan avleda mer värme än vissa andra smörjmedel. Till exempel kan grafitfett hantera ofta mer värme än naturliga lagerfett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72222.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.