Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1995 Grand Prix servostyrning Slang

The 1995 Pontiac Grand Prix kom med en servostyrningen systemet. Strömförsörjningen sker genom motorn, vilket är bältade till en hydraulisk styrservo pump. Den trycksatta hydraulvätska från pumpen ökar förarens rörelser från hjulet vid rack-and-pinion styrväxeln. Trycksatt vätska sker från pumpen till växeln med en styv metall slang med gängade rördelar blossade på ändarna. Return olja, som har lite tryck på den, förs tillbaka till pumpen genom returledningen. Pressure beslag är inte nödvändiga för retur, och den stela returledning ansluts till växeln och pumpen genom att klämmas in i en kort bit gummislang med en slangklämma. Saker du behöver
1/2-tums breaker Wrench bar
ställa
Flare-skiftnyckel set
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven.
2

in 1/2-tums breaker bar i det fyrkantiga hålet i spännaren för Serpentine belt. Vrid spännaren tills remmen är slak. Skjut bältet från spännaren.
3

Lossa tryckledningen från pumpen och styr-växel montering med en flare-skiftnyckel och en backup-nyckel. Förhindra raden från vrids och skadas med säkerhetskopian skiftnyckel samtidigt som du vrider flänsmuttern. Ta tryckledningen.
4

Lossa slangklämmorna, håller returledningarna till gummislangar med en skruvmejsel. Dra returledningen ur gummislangar.
5

bort ledningarna från motorrummet. Dra den nya linjer genom motorrummet. Var uppmärksam på dirigeringen av linjerna. Vrid eller böj linjerna eller ge dem möjlighet att kontakta några rörliga delar.
6

Tryck styva linan i gummislangar i pumpen och vid styrväxeln. Dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel.
7

Thread beslagen i sina portar på pumpen och redskap. Dra beslagen med en flare-skiftnyckel samtidigt hålla dem med en backup-nyckel för att installera tryckledningen.
8

tillbaka Serpentine belt. Vrid spännaren tills remmen kan dras runt de olika remskivorna. Slip bältet på, släpp spännaren. Se diagrammet i motorrummet för detaljer om bältesdragningen.
9

Starta motorn. Kontrollera vätskenivån i pumpen och fyll på vid behov. Kontrollera alla kopplingar Servostyrning för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71969.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.