Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Toyota Belt Truck Fan

Om bandet glider eller skrikande på din Toyota truck, kontrollera om den är sliten eller glaserad. En sliten, glaserade eller skadade remmen är mer benägna att misslyckas så att du sitter på sidan av vägen. Bältet på Toyota truck snurrar generatorn, som ger elektrisk ström till tändningen av lastbilen samt laddning av batteriet. Bältet snurrar också fläkten och vattenpumpen för att hålla motorn från överhettning. Detta bälte är billigt och kan köpas på någon Biltema samt via Toyota-återförsäljare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ny drivrem
Visa fler instruktioner
1

Leta generatorn på passagerarsidan av motorn. Det finns flera bultar på generatorn som används för att spänna remmen på remskivorna.
2

Lokalisera och lossa den övre fästskruven på generatorns fäste med en hylsa och spärrskaft. Ta inte bort skruven från fästet. Addera 3

Lokalisera och lossa den nedre bulten på generatorn med en hylsa och spärrskaft. Ta inte bort skruven från fästet.
4

Skjut generatorn in mot motorblocket och låta bandet att bli slak eller löst på remskivorna. Ta bort remmen från remskivorna och bildspel om off över fläkten. Lyft ut den ur motorrummet.
5

Slip den nya remmen på över fläktbladen och placera den på vevaxeln remskiva på botten av motorn. Loop remmen över generatorn remskiva och dra generatorn ut ifrån motorn tills remmen är tight.
6

Dra den övre fästskruven på generatorn med en hylsa och spärrskaft dra sedan det nedre fästet bult. Kontrollera spänningen på remmen genom att trycka på den med fingrarna. Det bör avleda cirka 1/8 av en tum f den är korrekt spänd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71827.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.