Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

4.6 Motor Rebuilding Tips och tricks

När du väljer att ta den ofta skrämmande uppgiften att återuppbygga någon motor, oavsett om det är en stor, komplex typ av motor eller en gräsklippare, är den viktigaste delen av företaget en grundlig kunskap om motorer i allmänhet och hur de fungerar. Detta är särskilt sant när motorn byggs är Ford 4.6, eller F6AE. När dessa motorer byggdes, byggdes de på två ställen och med två specifikation inställningar. Det faktum att 4,6-litersmotorn har använts i ett antal Ford fordon är en annan faktor i behov av en grundlig kunskap om den specifika motorn byggs och specifikationerna för varje enskild komponent i själva motorn. Romeo v. Windsor

De två fabriker som tillverkar Ford 4.6L motorn kallas Romeo och Windsor växter, på grund av deras geografiska läge. Skillnaden mellan de två produktionsanläggningar gör hela skillnaden för ombyggnad av motorn, eftersom de två anläggningarna byggs olika modeller, som också ingår tillverkning två former av samma motor. Utöver detta, de växter tillverkas också två typer av 4,6 motor, kallad PI och NPI, eller Power Förbättrad och ingen ström Förbättrad. Dessa två rubriker påverkas direkt av hur komponenterna i motorn byggdes och vilka specifikationer de följs. Du måste se till att du skilja innan du börjar bygga så att du kan beställa rätt delar.
Ringar och tätningar

grund av de specifikationer som de motorer har byggts, måste du ta hänsyn till det faktum att packningarna och ringarna som används i motorn för att skapa slutna komponenter finns i olika storlekar och är tillverkade av olika material. Detta innebär att en specifik O-ring eller kolvringen inte kan köpas för motorn om inte den specifika uppsättningen för motorn byggs har fastställts.
Model Type vs Modellår

grund av tillverknings krav och leverantörskedjan önskemål kan motorn modell som byggdes för ett visst märke och modell har förändrats från ett år till nästa, vilket innebär att bara för att en 1999-modellen byggdes med en Romeo PI 4.6 betyder inte nödvändigtvis att det år 2000 modell även tillverkades i samma fabrik. Den nästa årsmodell kan ändras från en Romeo PI 4.6 till en Windsor NPI 4.6, beroende på tillverkning behov. Detta bör alltid vara den första bestämningen du gör när man beslutar att bygga en 4,6 motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73678.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.