Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lägger in en bränslepump på en 1994 Dodge Shadow

Dodge Shadow var en kompakt bil som tillverkas av Chrysler Corporation 1987-1994. I 1994 års version hade en 4-cylindrig 2,2-liters motor med spjällhus injektion. Denna tidiga form av bränsleinsprutning används ett relativt lågt bränsletryck av 15 pounds per square inch. Bränslepumpen i 1994 Dodge Shadow är fäst till bränsletanken, så att majoriteten av arbetet i installationen av en bränslepump innebär avlägsnande av bränsletanken. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack står
Sifon slang
Bensin container
växellådslyft
Visa fler instruktioner
1

Tag bort påfyllningslocket för bränsletanken att lätta på trycket i bränslesystemet. Koppla bort kabeln för den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att undvika oavsiktlig start av motorn.
2

Lossa muttrarna på den högra bakhjulet med en hylsnyckel. Lyft och stöd bilen på pallbockar. Ta bort locket från dräneringsröret på baksidan av bränsletanken och anslut en sifon slang till avlopp röret. Tappa av bränslet från bränsletanken i en bensindunk. Ta påfyllningsröret till tanken med en hylsnyckel. Ta bort höger bakhjul.
3

Lossa den elektriska ledningar för bränslepumpen och bränsle sändande enheten. Koppla bränsleledningarna för bränsletanken och stödja tanken med en växellådsdomkraft. Lossa monterings remmar för bränsletanken och sänka bränsletanken något med växellådsdomkraft. Koppla loss slangen på övertrycksventilen och ta bort påfyllningsröret från bränsletanken. Ta bort monterings remmar för bränsletanken och sänka bränsletanken med växellådsdomkraft.
4

Lossa snabbkopplingar för bränsleledningarna i bränslet avsändaren enheten och koppla ur bränsleledningarna. Ta bort fästbultarna för bränslet sändarenhet med en hylsnyckel och dra enheten bränsle avsändaren från bränsletanken. Lossa den elektriska ledningar från bränslepumpen.
5

Ta bort muttern för nedre fästet på bränslepumpen. Koppla bort undre stödkonsolen och packning för bränslepumpen. Lossa klämman för tilloppsslangen för bränslepumpen och lossa slangen. Lossa bränslepump från bränslet sändarenhet.
6

Installera den nya bränslepumpen genom att vända steg 2 till 5. Fyll bränsletanken och anslut kabeln till batteriets negativa terminal med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74390.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.