Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslepump på en 2001 GMC Jimmy

GMC Jimmy är en mid-size SUV tillverkad av General Motors 1983-2005. Den 2001-modellen är en andra generationens Jimmy, som har en 6-cylindrig 4,3-liters motor med sekventiell bränsleinsprutning. Denna typ av bränsleinsprutning använder en högtrycksbränsle system som kräver en elektrisk bränslepump. Bränslepumpen i 2001 GMC Jimmy ligger i bränsletanken, så du måste koppla bort tanken att byta bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop rag
Manometer
Bensin container
Ordet jack
Skruvnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa sladden till den negativa batteripolen med en hylsnyckel att oavsiktliga utsläpp av bränsle. Öppna tanklocket för bränsletanken att avlasta bränsletanken. Vira en trasa runt trycket montering på inlopp bränsleledningen och installera en tryckmätare till trycket montering. Placera bleed slangen av tryckmätaren i en bensin behållare och öppna ventilen för tryckmätaren. Låt bränsle i systemet rinna in i bensinen behållaren och koppla bort tryckmätaren från trycket montering.
2

Töm bränsletanken genom hävert bränslet till en bensin behållare med en slang. Stötta bränsletanken med en domkraft och lossa påfyllningsröret till tanken med en hylsnyckel. Lossa sladd sköld och spännbanden från bränsletanken. Ta bort de elektriska anslutningarna och bränsleledningar från bränslepumpen. Koppla loss de bultar för bränsletanken med en hylsnyckel och sänka den från bilen med domkraft.
3

Vrid låsringen på bränsle sändande enheten moturs med en skiftnyckel skiftnyckel. Ta bort låsringen och koppla bort enheten bränsle skickas från bränsletanken. Separera bränslepumpen från bränslet sändande enheten.
4

Byt tätning runt öppningen i bränsletanken. Installera den nya bränslepumpen genom att utföra steg två och tre i omvänd ordning. Efterdra alla skruvarna för bränsletanken till 33 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Fyll bränsletanken med bränsle, starta motorn och kontrollera bränslesystemet för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74423.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.