Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 2002 Hyundai Elantra

Hyundai Elantra är en kompakt bil tillverkad i Sydkorea sedan 1990. Den 2002-modellen är en fjärde generationens Elantra, vilket inkluderar de 2000 och 2006 modellerna. Den 2002 Elantra har typiskt en 1,8-liters motor eller en 2,0-liters motor, och kamremmen byte är densamma för båda motorerna. En kamrem synkroniserar kamaxeln och vevaxeln på en toppventilsmotor. En kamrem har en begränsad livslängd och oftast behöver bytas vart 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla komponenter som behövs för att komma åt locket på kamremmen på framsidan av motorn. Koppla bort locket kamremmen med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln medurs för att föra nr 1 kolven till sitt övre dödläge som indikeras av inställningsmärkena på vevaxeln.
2

Lossa spännaren för kamrem och kabelstyrrullen med en hylsnyckel. Märk transmissionsremmen för att visa dess rotationsriktning. Demontera kamremmen från dreven på kamaxeln och vevaxeln.
3

Vrid kamaxeln manuellt att justera inställningsmärkena på kamaxeldrevet. Placera den nya kamremmen över kamaxeldrevet och vevaxeldrevet. Anslut kabelstyrrullen med en momentnyckel och dra åt bultarna till mellan 32 och 41 foot-pounds.
4

Installera spännaren för kamrem och dra åt dess bultar till mellan 32 och 41 fot -pounds. Justera spänningen på kamremmen så att kamremmen böjar mellan 0,16 inches och 0,24 tum när du applicerar en kraft av 5 pounds i mitten av bandet.
5

Vrid drevet på vevaxeln medurs ett helt varv, så att inställningsmärkena justera igen. Justera spänningen på kamremmen om det behövs och sätt tillbaka locket kamremmen med en hylsnyckel. Installera ytterligare komponenter som du tog bort i steg 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74886.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.