Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1995 Chevy Suburban Head Installation

Den 1995 Chevrolet Suburban är tillgänglig med en V-8 motor, som har ett topplock på varje sida. Cylinderhuvudet utgör en del av förbränningskammaren, och innehåller tallriksventiler och tändstift. En sprucken topplock kan förorena Suburban oljeförsörjning med kylvätska, vilket ger oljan en mjölkliknande utseende. De komponenter som du behöver för att ta bort för att installera ett topplock på en 1995 Chevrolet Suburban är olika för varje huvud. Utbyte av båda topplocken kräver upp till nio timmars arbete. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Packning skrapa
Shop trasa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

ta bort kabeln från negativa batteripolen med en hylsnyckel. Tappa ur kylvätskan ur kylaren i en behållare, och lagra det för senare användning. Koppla loss insugningsröret och avgasgrenrör från fordonet.
2

Koppla fästa bulten från luftröret på höger topplock med en hylsnyckel och ta bort röret. Ta bort fästbultarna från luften kompressorn på höger topplock, och tryck kompressorn åt sidan. Avlägsna bränsleledningen och tändkabeln från det högra cylinderhuvudet. Lossa jordledningen från den högra sidan topplocket.
3

Lossa fästskruven från viktigaste tillbehöret fästet och lossa fästet från cylindertoppen till vänster. Skjut fästet åt sidan för att få tillgång till det vänstra cylinderhuvudet. Lossa kabeln kylvätska sensor och tändstift kablar från baksidan av den vänstra topplocket.
4

Koppla omslagen för topplock med en hylsnyckel och skruva ut tändstiften från topplocken. Lossa muttrarna till vipparmarna, och rotera vipparmarna att få tillgång till de stötstänger. Anteckna position tryckstängema, och ta bort de stötstänger från topplocken.
5

Ta bort fästbultarna från topplocken med en hylsnyckel och lyfta huvudena från motorblocket. Ta bort packningen från motorblocket och rengöra alla kvarvarande spår av tätningsmaterial från motorblocket med en packning skrapa. Montera en ny packning till motorblocket så att ordet HEAD på packningen är vänd uppåt. Placera den nya topplocket på motorblocket.
6

Rengör bultar för topplock med en butik trasa, och fäst dem till topplocket för hand. Dra åt topplocksskruvarna med en momentnyckel i tre pass. Den första passet måste skärpa dem till 25 foot-pounds, det andra passet måste dra dem till 45 mul-pounds och tredje passet måste dra dem till 65 foot-pounds.
7

Placera skjutstänger i sina ursprungliga positioner på topplocket som du noterade i steg fyra. Flytta vipparmarna tillbaka i position och dra sina bultar med en hylsnyckel. Byt skydden för topplock, och installerar tändstiften.
8

Ersätt de komponenter som du tog bort i steg tre om du tagit bort den vänstra topplocket. Ersätt de komponenter som du tog bort i steg två om du tagit bort den högra topplocket. Fyll på kylaren med kylvätska, och ansluta kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75450.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.