Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt ut bränslepumpen i en 1990 Honda Accord

The Accord är en medelstor bil som tillverkas av Honda sedan 1976 och är fortfarande i produktion och med 2010. Den 1990-modellen har en fyrcylindrig, 2.2L motor med elektronisk bränsleinsprutning. Detta kräver att bränslepumpen för att leverera bränsle till injektorerna under högt tryck. Bränslepumpen i 1990 Honda Accord fäster direkt till bränsletanken, så du måste koppla från bränsletanken att ersätta bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Bränsletrycksmätare
butik trasa
Ordet jack
Jack står
Bensin container
Visa mer Instruktioner
1

Koppla kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel och lossa locket till bränsletanken. Leta upp bränslet övertrycksventil på bränslefördelningsröret. Håll banjo bult för utlösningsventil med en 6 mm sluten skiftnyckel. Vira en trasa runt tjänsten bolt ovanpå banjo bult. Lossa tjänsten bult genom ett helt varv med en U-nyckel för att lätta på trycket i bränslesystemet. Dra åt tjänsten bulten till 9 foot-pounds med en momentnyckel.
2

Blockera framhjulen och höja den bakre delen av fordonet på pallbockar. Lossa avloppet bulten av bränsletanken och tappa ut bränsle i en behållare godkänd för bensin. Skjut klämmor på bränsleslangarna tillbaka och koppla loss bränsleslangarna från bränsletanken. Stötta bränsletanken med en domkraft och ta bort muttrarna på bränsletanken spännband med en hylsnyckel. Sänk golvet jack och ta bort bränsletanken från fordonet. Lossa bultarna för bränslepumpen med en hylsnyckel och ta bort bränslepumpen ur bränsletanken.
3

Installera den nya bränslepumpen på bränsletanken se till att du sätta den på plats i sitt rätta läge. Dra åt bultarna jämnt till ett moment på 48 inch-pounds med en momentnyckel. Anslut bränsletanken och dra åt muttrarna på besöksförbud bandet till 27 foot-pounds med en momentnyckel.
4

bort tjänsten bulten på bränsle tryckregulatorn på bränslefördelningsröret. Koppla loss slangen från bränsletrycksregulatorn och anslut den öppna änden av slangen. Bifoga en bränsletrycksmätaren till tryckregulatorn.
5

Starta motorn och notera avläsningen på bränsle tryckmätare medan motorn går på tomgång. Bränsletrycket i en 1990 Honda Accord bör vara i intervallet 36 till 41 psi. Kontrollera om ett igensatt eller klämd bränsle returslang om trycket är för högt. Leta efter läckor i bränsleledningen, en felaktig tryckregulator eller en igensatt bränslefilter om trycket är för lågt.
6

Wrap en trasa runt passande för tryckmätare. Lossa kopplingen långsamt, tills du kan ta bort tryckmätaren. Placera nya brickor på tjänsten bulten och dra åt den till 9 foot-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74187.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.