Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

97 Blazer Alignment Specifikationer

Chevrolet introducerade Blazer 1969 som en SUV-version av sin full-size pickup. Den tidiga Blazer utvecklats till Chevy Tahoe, och Chevy tillämpat Blazer namn till en ny medelstor S-10 SUV 1983. Chevrolet introducerade en nydesignad andra generationen av S-10 Blazer 1995, och Blazer var i stort sett densamma för de kommande 10 åren. Den 1997 Chevy Blazer kom i två-wheel-drive och fyra-hjulsdrivna lister, men justeringen specs var samma för båda. Chevy avbröt Blazer 2005. Allmän information

caster, camber och toe-in var justerbar på fronten av 1997 Chevy Blazer, men inte på den bakre änden eftersom bilen kom med en fast bakaxel.

Caster

axellutningen mäter framåt eller bakåt Lutningen på linjen mellan de övre och nedre svänger styrning på ett fordon när det betraktas från sidan av fordonet. Den axellutningen på fronten av 1997 Blazer kan variera från 0,5 till 3,0 grader, med en idealisk miljö är 1,75 grader med 0,5 grader i kors tolerans.
Camber

camber är den vertikala vinkeln, vid vilken de främre hjulen hos ett fordon mager när de ses från framsidan av fordonet. Om den övre delen av hjulet lutar sig ut, är kambervinkeln positiva. Om toppen av hjulet lutar, är camber vinkeln negativ. Camber vinkel på fronten av 1997 Chevy Blazer kan variera från noll till 0,5 grader, med en idealisk miljö är 0,25 grader med 0,5 grader i kors tolerans.
Toe-in

Framhjulen på de flesta fordon är satta så att fronten på däcken kommer vinklas något mot varandra för att hjälpa till att ta spänningen av av hjullagren. Denna liten vinkel är känd som toe-in. Toe-in på fronten av 1997 Chevy Blazer bör sättas till 0,1 grader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74097.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.