Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1997 Ford F-150 värmeelementet

värmeelementet i din 1997 Ford F-150 är en radiator-stil enhet som används för att värma insidan av din bil. Kylvätska flödar från den nedre kylröret till och genom värmaren kärna. Denna vätska värmer enheten, och en fläkt tvingar varm luft genom kärnan och in i kupén när värmaren är påslagen. En felaktig eller igensatt värmeelementet läcker kylvätska på insidan brädan på passagerarsidan fram. Byte av värmeelement kan vara en komplicerad och tidskrävande reparation grund av sitt läge bakom passagerarsidan instrumentbräda. Saker du behöver
Torx skruvmejsel Sida 2 liter frostskyddsvätska
Destillerat vatten
Hylsnyckelsats
skiftnyckel
Channel-lås tång
Skyddsglasögon
Återvinning container

Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och koppla båda batterikablarna med en skiftnyckel. Skjut återvinning behållare under kylaren avtappningspluggen.
2

bort kylaren påfyllningslocket. Lossa kylarens avtappningsplugg med en hylsnyckel för att tömma kylarvätska. När avrunna, tillbaka pluggen och dra åt. Förvara återvinning container på plats för att fånga den överskjutande kylvätska i nedre kylarslangen.
3

Koppla nedre kylarslangen där den fäster vid kylaren genom att lossa squeeze-typ slangklämma. Låt överflödig vätska rinna in i återvinning container.
4

Leta intaget värmeelementet och returledningar slang som sticker ut genom passagerarsidan brandvägg av motorrummet. Lossa slangarna från kärnan bröstvårtor genom att trycka in klämman med en platt skruvmejsel samtidigt som du vrider slangen moturs för hand.
5

Lossa torxskruvarna under främre instrumentpanelen som håller instrumentpanelen mjukt omslag på plats. Nå under instrumentbrädan och ta bort bultarna som fäster instrumentbrädan ramen för den inre brandväggen. Detta gör att hela instrumentbrädanordning att svänga fritt och ger dig tillräckligt med utrymme för att komma åt värmeöverdraget och kärna nedåt från vindrutan.
6

Lossa det inre insugsvärmarens kärna och slangar återvändande från de centrala bröstvårtor genom att lossa squeeze klämmor med kanal-lås tång. Ta bort slangarna genom att vrida när du drar. Koppla bort värmeelementet bandet jordkabel som fäster den inre brandväggen med en enda bult.
7

Ta ut de fyra yttre bultar som håller locket värmeelementet på plats. Ta bort de fyra bultar vid monteringen fäster själva värmeelementet till det inre brandväggen. Manövrera gamla enheten ut och upp mot vindrutan. Vara noga med att inte spilla kylvätskan inuti värmeelementet.
8

Installera kärnan Reservvärmeelement bakåt, nedåt från vindrutan och bakom instrumentbrädan. Återmontera värmaren kärna, kärnan locket och marken buntband.
9

Återkoppla intag och returslangarna noga till kärnan bröstvårtan på brandväggen. Nippeln slangar är olika diametrar för att hindra dig från att felaktigt korsar anslutningsslangar.
10

Anslut instrumentbrädan ram och täcka baksidan av borttagningen. Dra åt alla bultar. Var noga med att krockkudden förblev uppkopplad under reparationen. Om det gjorde det inte, anslut vid behov.
11

Anslut slangarna placerade i motorrummet på brandväggen kärnan bröstvårtan genom att snäppa slangarna på plats. Anslut den nedre kylarslangen till kylaren och fäst den på plats med hjälp av sin squeeze-typ slangklämma.
12

Fyll kylaren med en 55/45 blandning av nya anti-freeze och destillerat vatten. Anslut batteriet och starta motorn. Kör motorn i flera minuter för att spola ut eventuell luft i kylsystemet.
13

Test ersättning värmeelementet genom att vrida värmaren på och av hela tiden, observera förändringar i temperaturen. Leta efter läckor vid alla slangkopplingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73636.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.