Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur mäter för Leaf Springs

Skaffa korrekta mätningar bladfjädern är viktigt att hålla ett upphängningssystem fungerar på ett säkert och korrekt sätt. Tre mätningar avgöra om en ny bladfjäder kommer att montera på ett fordon utan att störa sin axel läge eller orsaka problem med sin ritt. Den enkel metod för att mäta den raka linjen avståndet mellan fästpunkterna för fjädern tyckas rätt inställning, men fler faktorer spelar in som bestämmer var att ta mätningarna. Saker du behöver
Stålmåttstock
String line
Visa fler instruktioner
1

Lägg en stållinjal platt ovanpå den längsta våren. Passa in änden av linjalen med mitten av den vänstra sidan bladfjädern monteringskonsol. Skjut stål regeln mot fjädern för att böja den till krökningen av fjädern. Läs mätningen från mitten av fästet till centrum bulten som håller förpackningen bladfjädern tillsammans.
2

Ställ linjalen på höger sida av bladfjädern. Upprepa linjalen anpassningen och mätmetod för att bestämma avståndet från höger sida till centrum monteringsbulten.
3

Lägg de två mätningarna tillsammans för att bestämma den totala längden av bladfjädern.

4

Knyt ett snöre linje till vänster bladfjäder monteringspunkt. Dra i snöret linje tvärs bladfjädern. Knyt snöret raden till höger fjäderinfästning punkten. Justera strängen tills båda bundna ändar linje linje med mitten av fästpunkterna.
5

Tryck noll änden av regeln mot bladfjädern i centrum bulten. Läs punkten strängen linjen skär regeln att mäta våren bågen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75092.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.