Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett Bromsok på en Nissan Titan

Byta främre bromsok på Nissan Titan kräver blödning systemet, eftersom högtrycksledningen måste tas bort, att införa luft i bromssystemet. Om bromsok är defekt eller inte fungerar, bör den bytas ut för att förbättra hur din lastbil hanterar och driver såväl som för din säkerhet och dina passagerare och andra förare runt omkring dig på vägarna. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Wrench set
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på sidan av lastbilen där du kommer att byta bromsok. Lyft trucken med en domkraft, stödja lastbilen under ramen med pallbockar och ta bort hjulet och däcket från lastbilen.
2

Leta skruvarna för baksidan av bromsok. Det är två av dem och de är införda från baksidan av bromsok i fästet. Ta bort dessa bultar med en hylsa och spärrskaft.
3

Lokalisera banjo eller facklig bult som håller fast gummit högtryck bromsslang till oket. Ta bort skruven och ställ i laguppställningen ur vägen. En liten mängd bromsvätska kan rinna från linjen, så läget en dropplåt eller liknande behållare under slangen när den är lös.
4

Lyft bromsok från rotorn och fäste, ta bort den från trucken. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Om de är alltför slitna, skulle nu vara dags att byta ut kuddar på Titan.
5

Flytta dynorna till din nya bromsok om du byter ut dynorna. Om du byter ut dynorna, installera nya kuddar i tjocklek. Montera nya bromsok på fästet och dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft.
6

Installera banjo eller facklig bulten på nya bromsok. Använd en ny mässing bricka mellan broms slang och bromsok. Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel.
7

Montera tillbaka hjulet på lastbilen. Byt ut muttrarna och dra åt dem tills de är ordentligt sedan bort domkraften och sänka lastbil till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71716.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.