Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad orsakar lågt oljetryck i en 1989 Camaro TBI?

Lågt oljetryck kan vara mycket skadligt för en motor. Det är också en bra prognosticator av ett mer allvarligt problem. Detta är något som du inte vill tillåta att fortsätta eftersom det kommer att orsaka allvarliga skador på din motor eller ens förstöra den. Att kunna diagnostisera dessa frågor är en färdighet som den genomsnittliga bilägaren kan förvärva. Oljeviskositet

Använda en olja med en viskositet som är alltför tung gör att trycket att köra lågt. Ett sätt att åtgärda detta är att prova en tunnare olja. Se till att läsa bruksanvisningen och byta olja till en viskositet som är lämplig för ditt område och klimat. Addera Igensatt oljefilter

Kontrollera oljefiltret att göra säker på att det inte är igensatt med skräp. Ibland en stor klump eller grus kommer att bygga upp och orsaka att filtret täppa. Ett oljebyte kan åtgärda problemet.
Oljepump sviktar

Fel på oljepumpen är en annan fråga. Om oljan pumpen börjar att gå ut det kommer att orsaka att oljan trycket sjunka. Dessa måste vara professionellt kontrolleras.
Bad Oil spår

Fel på olje mätaren är också en möjlighet. Innan du tar oljetråget bort eller få en större reparation bör du ha bilens oljetryck kontrolleras av en lokal auto butik. De kommer att göra detta gratis, och detta kommer att backa upp det resultat du får från din olja tryckmätare. En professionell behöver reparera denna fråga.
Defekta packningar

Undersök packningar runt motorn huvudet och runt oljetråget under bilen. Det bästa sättet att göra detta är att torka kanterna rena med en trasa och sedan köra eller köra bilen i några minuter. Se till att du får oljan värmas upp, eftersom detta gör det möjligt att läcka och visa dig där frågan är. Om du ser stora mängder olja läcker, kan detta tvinga motoroljan trycket sjunka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74502.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.