Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Volvo Tändspole

Byta tändspolen på din Volvo kan åtgärda startproblem, grov-kör motorn och tändstift problem. Tändspolen är vanligtvis placerad på toppen av motorn och på vissa modeller kan du behöva ta bort luftrenaren för att komma till den. Replacement tändspolar är tillgängliga via Volvos återförsäljare och vissa auto-delar butiker. Tändspolen är ett bra första projekt för gör-det-självare eller nytt hem mekaniker. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Ta bort kabeln och isolera den från batteriet.
2

Leta spolen ovanpå motorn. Det ser ut som en stor fyrkant med tre anslutningar på toppen och en högspänningsledning kommer utanför ena sidan och kör till distributören.
3

Lossa de tre kabelstammens kontaktdon från toppen av spolen. Lossa låsklämman på kontakten och dra kontakten från spolen. Dra inte i ledningarna, eftersom du kommer att skada dem.
4

Ta högspänningsregleringen bly från spolen. Dra kabeln rakt av spolen, ta tag i tråden vid uppstart och dra den rakt upp. Dra inte i kabeln eller skada kan uppstå.
5

Ta bort de två fästskruvarna som håller fast spolen till motorn med en hylsa och spärrskaft. Det finns en på varje sida av spolen. Lyft spolen av motorn och släng den.
6

Installera det nya batteriet i stället för den gamla. Sätt i bultarna från den ursprungliga spolen i hålen i den nya spolen. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft, fästa spolen till motorn.
7

Anslut högspänningskabel till spolen, och tryck det på spolen tornet tills det låser på till tornet. Montera de tre kabelstammens kontaktdon på toppen av spolen, se spärrarna är säkra.
8

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet uttaget och dra åt bulten med en skiftnyckel. Provkör bilen för att se till att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71908.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.