Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byter jag petcock på en 07 Jeep Liberty Radiator?

En felaktig avtappningskran eller petcock på en 2007 Jeep Liberty kan resultera i en radiator läcka, en överhettad motor och kostsamma reparationer. Petcock är en liten ventil placerad på den nedre vänstra sidan av kylaren. Petcock trådar i ansiktet av radiatorn tanken och ersätta det är en ganska enkel uppgift som kräver några verktyg. Se till att tömma kylaren innan du tar bort petcock att undvika att spilla kylvätska. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
gummislang
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din jeep och ta bort kylarlocket från kylaren. Ställ det åt sidan och skjut en domkraft under framaxeln och höja Jeep från marken. Placera en uppsättning pallbockar under Jeep för att stödja det.
2

Skjut en sektion av gummislang på avtappningskran och placera en tråget under det. Öppna avtappningskranen med en skiftnyckel och låt kylvätskan rinna från systemet. Snurra avtappningskran ut ur kylaren med en skiftnyckel och tråd den nya på på plats, dra åt den med skiftnyckeln. Se till att avloppet är stängt.
3

Höj framsidan av jeep utanför pallbockar sedan bort läktaren från under lastbilen. Avlägsna tråget från under lastbilen och sänka lastbil till marken.
4

Fyll kylaren med kylarvätska och placera locket på kylaren. Öppna tryckflaskan och fyll den med kylvätska tills den når hela linjen på flaskan. Starta motorn och vrid värmen väljaren på. Låt Jeep att köra tills den når normal arbetstemperatur, ungefär fem till tio minuter.
5

Kontrollera igen kylvätskenivån i tryckflaskan och tillsätt kylvätska tills den når hela märket igen. Fortsätt att kontrollera och fylla flaskan tills nivån inte längre sjunker med motorn igång.
6

Kontrollera igen kylvätskenivån efter flera dagar av normal körning. Lägg extra kylvätska som behövs vid den tidpunkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73582.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.