Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Testutrustningen för en generator

Olika delar av bilen har elektriska behov som tillhandahålls av bilens batteri, vilket inkluderar strålkastarna, tändspolar, motorns kylsystem, radio och luftkonditionering. Liksom med alla elektroniska apparater, kan generatorn testas med hjälp av specialutrustning kallas en generator testare. Dessa generator testare kan avgöra vad som är fel med en särskild generator så att problemen kan åtgärdas. Testare är särskilt viktigt när initialt utforma generatorn så att ingenjörerna kan säkerställa att generatorn fungerar i alla driftsförhållanden. Bench testare

Generator bänk testare skall simulera de faktiska driftsförhållandena av lasten testare. Varvtalsreglering hanteras elektroniskt när simulera driftsförhållanden, enligt Crumbliss, ett företag specialiserat på generator testare. Generator testare finns i många varianter. Det som skiljer dem är deras hästkrafter, som sträcker sig från fem till 20, oavsett om de är ensamstående eller tre-fas, om de har elektroniskt variabel hastighet, deras spänning, varierar som 12-32, deras strömstyrka, som sträcker sig från 65 till 450, och deras effekt, som sträcker sig från 2100 till 7200. Hästkrafter är ett mått på testarens makt, är spänning den mängd elektrisk ström som alstras av generatorn testare, och effekt är den elektriska effekt testare.
Tunga testare
p Det är också den tunga lasten testare som testar 12 - och 24-volts bil-och diesel förrätter. Andra tunga nätaggregat testare finns det testet omväxlande och likström, enligt Crumbliss. Dessa testare ger 500 ampere av konstant spänning, tillräckliga för att testa kraftfulla generatorer.
Prestanda och uthållighet testare

Generator prestanda och uthållighet testare har PC-baserade PID styrenheter, som är generiska återkopplingsmekanismer. Generatorn hastighet kan justeras elektroniskt. De har lastning i konstant motstånd, ström och spänning lägen, enligt Samin Afzar företag, ett företag som specialiserat sig på testmaskiner för bilar. De har en temperatur kammare som kan utsättas generatorn till en specifik temperatur som är justerbar så att vissa villkor kan simuleras. De har en omedelbar 500 spänning vid lastning av maskiner.
Wires Används med testare

Wires måste anslutas till spolarna inuti generatorn så att det finns ett enkelt samband mellan den utrustning och de kretsarna. Enligt All About kretsar, ett företag specialiserat på elektriska ledningar, har generatorn ofta tas isär så att trådarna kan anslutas till plintarna, kallas kolborstar, finns inom generatorn. Trådarna är lödda till terminalerna kör sedan genom ventilationshålen på generatorn. Ledarna måste köras på ett sätt som inte orsakar ledningarna att fångas av den snurrande rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73343.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.