Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford CVT Problem

Tillverkas av Jatco, delvis ägs och drivs av Toyota, är Ford CVT (kontinuerligt variabel transmission) en av de få nya tekniker som vida har överträffat förväntningarna. Liksom de flesta FORD Transmissions, har denna enhet varit klokt ut på entreprenad till en specialiserad tillverkare, en som specialiserat sig på just denna typ av drivsystem lösningar. Detta tillvägagångssätt verkar bära frukt i CVT, eftersom de flesta Ford mekaniker rapporten ser betydligt färre CVTer in för service än standard anpassade typer. Transmission Specifikationer

En del av orsaken till detta CVTer tillförlitlighet är det faktum att det är en kedja-drivna enheten, mycket liknande konstruktion till dem som används av Porsche. Till skillnad från billigare remdrift CVT (ursprungligen avsedd för trädgårdstraktorer och golfbilar), kan det kedjedrift CVT glider inte vid överföring makten, med hjälp av en uppsättning av expanderande och sammandragande redskap för att variera förhållandet. Detta gör Ford (Jatco) CVTS en av de bästa och starkaste på marknaden, och är sällan låt ned av de inblandade några komponenter som tillverkas av Ford självt.
Elektrisk sensor Frågor

CVT är starkt beroende av datorer för att fungera, och har väldigt få mekaniska uppsägningar konstrueras i sin design. Fel i någon associerad sensor kommer att resultera i överföring fel, och den vanligaste av dessa att misslyckas är pedalen-monterad lägessensor. Sedan Freestyle använder drive-by-wire-teknik, förlitar man sig på denna sensor för att berätta fordonet hur hårt du ansöker på gasen. Överföringen kräver denna information för att fungera, och utan det kommer helt enkelt vägra att flytta fordonet.
Computer misslyckanden

Solid-state-datorer är bland de mest pålitliga maskiner på planeten, men vissa gör inte från gång till gång. Även de bästa utformade kretskortet använder några snäva toleranser och små tillverkningsfel kan förvärras exponentiellt över tiden, vilket orsakar fel. En av de få "vanliga" misslyckanden CVT utrustad Fords finns i transmissionen kontroll dator, som täcks av bilens 36K mil garanti.
Mekaniska fel

finns inga riktiga trender för CVT mekaniskt fel. Eftersom en CVT har färre rörliga delar än en vanlig 6-växlad automatlåda, det finns verkligen inte alltför många saker som kan gå fel. Det handlar om ännu fler brott rapporterats för någon av de CVT komponenter över hela linjen, vilket innebär att dessa är mer än sannolikt fabrikationsfel och inte på grund av någon inneboende svagheter i konstruktionen.
Overpower Misslyckande

Om du följer bruksanvisningen rekommenderade serviceschema bör Jatco CVT överleva motorn. En av de få saker man kan göra för att bryta en CVT drastiskt ökar motoreffekten genom att installera en turbo, kompressor eller lustgas. Trots detta, är det CVT bra för om en extra 50 ft lb av vridmoment över vad beståndet motorn kan producera, men något mer än så och du är garanterad att behöva skjuts hem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71394.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.