Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur: 1998 Chevy Metro Fuel Pump Replacement

Suzuki marknadsför Suzuki Cultus under olika namn, bland annat Chevrolet Metro, Geo Metro och Suzuki Swift. Motorn för 1998 Chevy Metro är en fyrcylindrig 1,3-litersmotor med multiport bränsleinsprutning. Denna typ av bränsleinsprutning kräver bränslepumpen för att leverera bränsle under högt tryck. Bränslepumpen för 1998 Chevy Metro ligger i bränsletanken, så du måste ta bort bränsletanken när du byter bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack står
Slang
Bensin container
Visa fler instruktioner
1

Öppna locket för bränslet tank, och ta kontroll relä i säkringsboxen. Starta motorn, och låt den stå. Dra runt motorn ett par sekunder för att säkerställa att inget bränsle kvar i bränslesystemet. Lossa kabeln på minuspolen på batteriet med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte råkar starta motorn.
2

Ta bort baksätets sittdyna och koppla elledningar till bränslemätaren i botten av baksätet. Lyft och stöd bilen på pallbockar. Koppla bort bränsleledningen från bränslefiltret, och anslut den öppna änden av bränsleledningen till en slang. Sifon bränslet från bränsletanken i en bensindunk.
3

Lossa slangarna för bränsleledningar på bränsletanken. Lossa slangen tanklocket och ventilationsslangen från bränsletanken. Stötta bränsletanken med pallbockar och lossa bultar för bränsletanken med en hylsnyckel. Sänk bränsletanken från fordonet.
4

Lossa klämmorna för bränsleslangar till bränslepumpen montering. Lossa fästskruvarna för bränslepumpen montering med en hylsnyckel och lossa den elektriska kontakten till bränslepumpen. Lyft aggregatet bränslepumpen och packningen från bränsletanken.
5

Installera den nya bränslepumpen genom att vända stegen 1 till 4. Fyll bränsletanken, och slå på tändningen för att trycksätta bränslesystemet. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74366.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.